Бета браузера
Рекомендації у браузері

Статус з'єднання. Загальне на десктопі.

Яндекс.Браузер використовує комплексну систему захисту Protect, інформація про роботу якої відображається у правій частині Розумного рядка на панелі Protect. Зокрема, там відображаються значки, які вказують на статус з'єднання і дозволяють оцінити рівень його безпеки.

Увага! Як правило, значок статусу з'єднання розміщується на панелі Protect правіше всіх інших. Проте він може бути зміщений ліворуч у разі заходу на небезпечний сайт, увімкнення режиму Турбо на HTTP-сайтах або увімкнення захисту Wi-Fi.
Значок Опис
Використовується протокол HTTP.
Використовується протокол HTTPS, який забезпечує безпечне передавання даних завдяки шифруванню, і у сайту є чинний SSL-сертифікат розширеної перевірки (EV). Переконайтеся, що у заголовку є такий значок, перш ніж почати вводити на сайті конфіденційну інформацію (наприклад, номер банківської картки).
Використовується протокол HTTPS, але сертифікат сайту менш безпечний, ніж EV.
Використовується протокол HTTPS, і у сайту є чинний EV-сертифікат, але на сторінку завантажено небезпечні елементи.
Немає впевненості в безпечному передаванні даних. Такий значок може з'являтися, якщо форма на сторінці надсилає дані за протоколом HTTP без шифрування, або Яндексу не відомий видавець локально встановленого сертифіката, або на сторінці, що завантажується за HTTPS, зображення завантажуються за небезпечним протоколом.
, На сторінці є небезпечні елементи або реклама, заблокована Антишоком.
Сторінка може бути небезпечною для вашого комп'ютера. Наприклад, сертифікат сайту відкликаний або застарів.

Щоб отримати докладну інформацію про безпеку з'єднання, натисніть на значок замку в Розумному рядку і в діалоговому вікні перейдіть на вкладку З'єднання:

Щоб отримати докладну інформацію про безпеку з'єднання (наприклад, про сертифікат сайту, використовуваний протокол шифрування або заблокований небезпечний вміст):

  1. Відкрийте сторінку сайту.
  2. У правій частині Розумного рядка натисніть на будь-який значок на панелі Protect.
  3. У вікні, що відкрилося, у блоці, де відображається статус з'єднання, натисніть на посилання Докладніше.