Синхронізація браузера

Що таке синхронізація?

Синхронізація — це можливість зберігати на спеціальному сервері Яндекса основні налаштування браузера та особисті дані. Уся інформація передається на сервер Яндекса захищеним каналом. Паролі надсилаються лише у зашифрованому вигляді. Доступ до ваших даних на сервері захищено тією ж системою авторизації, що й на інших сервісах Яндекса.

За замовчуванням синхронізуються закладки, паролі, історія, прикладні програми, модулі та форми автозаповнення.

Синхронізація дозволить вам:

  • Відкривати браузер з вашими особистими налаштуваннями на будь-якому комп’ютері чи мобільному пристрої.
  • Зберігати налаштування браузера, навіть якщо комп’ютер вийде з ладу.
  • Переглядати відкриті вкладки і закладки на синхронізованих пристроях.
  • Телефонувати за знайденими в інтернеті номерами, не набираючи їх на смартфоні (див. Швидкий дзвінок).

У будь-який момент ви можете вимкнути синхронізацію або змінити список даних, які потрібно синхронізувати.

Як часто синхронізуються дані?

Після того як ви увімкнули синхронізацію, вона виконуватиметься щоразу, коли ви змінюєте дані, що зберігаються на сервері. Наприклад: ви додаєте на комп’ютер закладку — браузер надсилає її на сервер і водночас завантажує всі зміни, зроблені вами на інших пристроях (від моменту останньої синхронізації).

Як увімкнути синхронізацію?

Увага. Якщо у вашому браузері використовується кілька профілів, перед синхронізацією переконайтеся, що ви у своєму профілі (інакше ви можете змішати свої налаштування і дані з даними чужого профілю, активного у цей момент).

Синхронізація працює у разі виконання таких умов:

  • на усіх пристроях (комп'ютер, смартфон, планшет) встановлено Яндекс.Браузер;
  • на всіх пристроях використовується один і той же акаунт на Яндексі.

Під час синхронізації можна використовувати два варіанти автентифікації:

Щоб увімкнути синхронізацію:

  1. Натисніть   → Синхронізація.
  2. На сторінці Синхронізація введіть ваш логін та пароль на Яндексі. Якщо ви ще не зареєстровані на Яндексі, у тому ж вікні натисніть посилання Завести обліковий запис і дотримуйтесь інструкцій.

  3. Натисніть кнопку Ввімкнути синхронізацію.
  4. Перейдіть за посиланням Змінити налаштування і зазначте налаштування, які потрібно синхронізувати.

    На цьому етапі браузер пропонує інсталювати прикладну програму для роботи з Яндекс.Диском — сервісом, що дає змогу безкоштовно зберігати файли на серверах Яндексу. Якщо у вас вже інстальовано цю прикладну програму, браузер запропонує ввімкнути її, щоб ви могли зберігати файли з браузера на Яндекс.Диск.

  5. Натисніть кнопку Закрити.
Примітка. Коли ви вмикаєте синхронізацію пристроїв перший раз, вона може зайняти від кількох хвилин до півгодини. Дані завантажуються поступово, щоб не сповільнювати роботу браузера.

Зміна списку даних для синхронізації

  1. Натисніть   → Синхронізація.
  2. У блоці Синхронізація натисніть кнопку Відобразити параметри.
  3. Увімкніть опції так, щоб синхронізувати лише потрібні дані.

Видалення синхронізованих даних

  1. Натисніть   → Синхронізація.
  2. У блоці Синхронізація натисніть кнопку Відобразити параметри.
  3. Натисніть посилання видалити під параметрами блоку.
  4. У вікні Видалити дані? підтвердьте видалення всіх даних облікового запису із сервера синхронізації. Для цього натисніть кнопку Так, видалити.

Вимкнення синхронізації

  1. Натисніть   → Синхронізація.
  2. Натисніть кнопку Вимкнути.