Запитання про захист особистих даних

Як увімкнути збереження cookie?

Як видалити файли cookie?

Де розміщено кеш?

Розташування кеша Яндекс.Браузера залежить від вашої операційної системи.

Операційна система Адреса кеша
Windows 7, Windows 8 C:\Користувачі\Ім’я вашого облікового запису\AppData\Local\Yandex\YandexBrowser\User Data\Default\Cache
Mac OS ~/Library/Application Support/Yandex/YandexBrowser/Default/GPUCache
Примітка. Підтримку операційних систем Microsoft Windows XP і Vista припинено з квітня 2017 року.

Докладніша інформація міститься у розділі Кеш.

Як очистити кеш?

Щоб очистити кеш:

  1. Натисніть   → Додатково → Очистити історію.
  2. У списку Видалити такі елементи виберіть період, за який необхідно видалити кеш.
  3. Увімкніть опцію Файли, збережені в кеші.
  4. Вимкніть решту опцій (якщо хочете очистити тільки кеш браузера).
  5. Натисніть кнопку Очистити історію.
Порада. Відкрити вікно Очистити історію можна, натиснувши комбінацію клавіш Ctrl + Shift + Del (у Windows) або Shift + + Backspace (у Mac OS).

Докладніша інформація міститься у розділі Кеш.

Як відкрити вікно у режимі Інкогніто?

У режимі Інкогніто браузер не зберігає введені паролі, пошукові запити й адреси відвіданих сторінок. При цьому всі зміни налаштувань, завантажені файли і зроблені вами закладки зберігаються.

Щоб відкрити вікно у режимі Інкогніто, використовуйте:

  • Команду меню: натисніть   → Режим Інкогніто.
  • Комбінацію клавіш: Ctrl + Shift + N (у Windows) або  + Shift + N (у Mac OS).

Докладніша інформація міститься у розділі Режим Інкогніто.

Як зберігати паролі?

Примітка. За замовчуванням збереження паролів у браузері увімкнено.

Щоб браузер пропонував вам зберігати паролі:

  1. Натисніть   → Налаштування.
  2. У нижній частині сторінки Налаштування натисніть кнопку Показати додаткові налаштування.
  3. У блоці Паролі та форми увімкніть опцію Пропонувати зберігати паролі для сайтів.

Як створити новий профіль у браузері?

Особистий профіль — це персональний набір налаштувань браузера: його зовнішній вигляд, закладки, історія, паролі, форми автозаповнення, встановлені доповнення і модулі.

Для створення профілю виконайте такі дії.

  1. Натисніть   → Налаштування.
  2. У блоці Профілі користувачів натисніть кнопку Додати профіль.
  3. Виберіть значок профілю.
  4. Введіть ім'я профілю.
  5. У разі потреби вимкніть опцію Створити ярлик цього профілю на робочому столі.
  6. Натисніть кнопку Додати.

Докладніша інформація міститься у розділі Особистий профіль користувача.

Як зберегти дані профілю?

Ви можете зберегти дані профілю або на сервері, або на локальному комп’ютері.

  • На сервері. Синхронізуйте браузер.
  • На локальному комп’ютері. Скопіюйте дані з каталогу профілю браузера у зручне для вас місце. Щоб відкрити каталог профілю браузера:

    Windows 7, Windows 8, Windows 10

    1. Відкрийте поле пошуку файлів у Windows.
    2. Скопіюйте рядок

      [%USERPROFILE%\AppData\Local\Yandex\YandexBrowser\User Data\Default\] (без квадратних дужок)

      і вставте його в поле пошуку файлів.

    3. Натисніть клавішу Enter.
    Примітка. Підтримку операційних систем Microsoft Windows XP і Vista припинено з квітня 2017 року.

    Mac OS

    1. Відкрийте Finder.
    2. Перейдіть у каталог ~/Library/Application Support/Yandex/YandexBrowser/Default.

Як видалити дані про роботу в браузері?

Примітка. Якщо ви хочете зберегти ваші особисті дані в таємниці, використовуйте Режим Інкогніто на всіх сайтах, у безпеці яких ви не впевнені. Видалення усіх даних про роботу в браузері може завдати вам незручностей (наприклад, видалення файлів cookie призведе до автоматичного виходу з акаунтів на більшості сайтів). Крім того, ваші дані можуть потрапити до зловмисників до того, як ви вирішите їх видалити.

Щоб видалити ваші дані про роботу в браузері:

  1. Натисніть комбінацію клавіш Ctrl + Shift + Del (у Windows) або Shift + + Backspace (у Mac OS).
  2. У списку Видалити такі елементи виберіть період, за який потрібно видалити дані.
  3. Виберіть типи даних, які ви хочете видалити.
  4. Натисніть кнопку Очистити історію.

Дані про роботу в браузері буде видалено. Якщо увімкнено синхронізацію, дані, видалені з комп’ютера, буде видалено з усіх пристроїв під час наступної синхронізації.

У вікні Очистити історію доступні для видалення такі дані:

Тип даних Коментар
Історія переглядів Адреси веб-сторінок, які ви відвідували, а також усі IP-адреси, привнесені такими сторінками.
Історія завантажень Список завантажених у браузері файлів. Самі файли залишаються на комп’ютері.
Файли, збережені в кеші Елементи веб-сторінок, які браузер зберіг у кеші, щоб швидше завантажити їх під час наступного відвідування.
Файли cookie та інші дані сайтів і модулів
Збережені паролі Паролі, які ви зберегли в Яндекс.Браузері для автоматичної аутентифікації на сайтах.
Дані автозаповнення форм Дані автозаповнення, які ви вводили у веб-формах.
Дані програм Дані програм, доданих вами в Яндекс.Браузер.
Медіаліцензії Ліцензії на відтворення контенту, наприклад придбаних фільмів і музики. Перш ніж продати або подарувати свій комп’ютер, анулюйте, будь ласка, такі ліцензії.

Такі дані недоступні для видалення:

Тип даних Коментар
Доповнення Доповнення можуть зберігати дані на вашому комп’ютері або в акаунті Яндекса. Щоб видалити таку інформацію, видаліть доповнення.
Дозволи для сайтів Правила обробки елементів сайтів (спливні вікна, доступ до мікрофона тощо) і виключення для конкретних сайтів видаляються в Налаштуваннях.