Питання про налаштування браузера

Чи буде у браузері «Домашня сторінка»?

Замість стартової (домашньої) сторінки у Яндекс.Браузері під час запуску відображається або Табло з найчастіше відвідуваними сторінками, або вкладки, відкриті минулого разу. Щоб вибрати пріоритетний варіант, натисніть   → Налаштування → Відкривати під час запуску.

Що відбувається у разі скидання налаштувань браузера?

У результаті скидання налаштувань браузера буде відновлено початкові налаштування:

Щоб скинути налаштування браузера, виконайте такі дії:

  1. Натисніть   → Налаштування.
  2. У нижній частині сторінки Налаштування натисніть кнопку Показати додаткові налаштування.
  3. У блоці Скидання налаштувань браузера натисніть кнопку Скинути налаштування.
  4. Натисніть кнопку Скинути.

Як браузер захищає свої налаштування?

Деякі програми (наприклад, програми для обміну повідомленнями, додаткові панелі браузера тощо) можуть змінювати налаштування браузера без вашого відома.

Яндекс.Браузер відстежує такі зміни й автоматично оновлює налаштування за замовчуванням. Відповідне повідомлення ви побачите у верхній частині сторінки налаштувань (для цього натисніть   → Налаштування):

Яка пошукова система використовується за замовчуванням?

За замовчуванням використовується пошукова система Яндекс. Користувач може змінити її в налаштуваннях браузера.

Як браузер захищає пошукову систему за замовчуванням?

Деякі програми можуть змінити пошукову систему, задану за замовчуванням, без вашого відома.

Щоб цього не сталося, браузер попросить вас підтвердити зміни (ввести захисний код із зображення):

Як вимкнути оновлення браузера у фоновому режимі?

Яндекс.Браузер оновлюється автоматично, незалежно від того, чи його використовують. Це робиться з міркувань безпеки: в інтернеті постійно з'являються нові загрози та вразливості, а у браузері — нові, досконаліші методи захисту.

Ми не рекомендуємо вимикати автоматичне оновлення у фоновому режимі, але якщо вам все-таки потрібно це зробити:

  1. Натисніть   → Налаштування.
  2. У нижній частині сторінки Налаштування натисніть кнопку Показати додаткові налаштування.
  3. У блоці Система вимкніть опцію Оновлювати браузер, навіть якщо він не запущений.

Після цього автоматичне оновлення у фоновому режимі буде вимкнено Проте щойно ви відкриєте браузер, він негайно перевірить наявність оновлень і надалі робитиме це регулярно під час роботи.

Повністю вимкнути автоматичне оновлення у браузері неможливо. Ми рекомендуємо використовувати останню версію браузера, щоб бути максимально захищеними від інтернет-загроз.

Проблема з переглядом документів

Перевірте, чи увімкнено попередній перегляд документів у Яндекс.Браузері:

  1. Відкрийте сторінку завантажень (наприклад, за допомогою комбінації клавіш Ctrl + J),
  2. Знайдіть завантажений файл потрібного формату.
  3. Викличте для нього контекстне меню.
  4. Перевірте, чи увімкнено опцію Вимкнути швидкий перегляд для... Якщо опцію увімкнено, вимкніть її.

Як налаштувати Дзен заново та змінити вподобання

Налаштувати Дзен заново

Повністю видаліть історію відвідувань і налаштуйте Дзен заново.

Щоб очистити історію відвідувань:

  1. Натисніть комбінацію клавіш Ctrl + Shift + Del.
  2. У списку Видалити такі елементи виберіть період За весь час.
  3. Виберіть пункт файли cookie й інші дані сайтів і модулів (вимкніть інші опції, якщо ви хочете очистити лише файли cookie).
  4. Натисніть кнопку Очистити історію.

Після цього можна налаштувати Дзен таким чином:

  1. Перейдіть на сторінку.
  2. Виберіть ресурси, які вас цікавлять (мінімум п’ять).
  3. Натисніть внизу кнопку Продовжити для формування стрічки.
  4. Відкрийте нову вкладку в браузері.
Примітка. Файли cookie зазвичай використовуються для ««впізнавання»» відвідувачів сайту (наприклад, щоб не перепитувати логін і пароль у користувача, який нещодавно відвідував цей сайт). Тому під час їх очищення буде здійснено вихід із сайту.
Змінити вподобання, оскільки не сподобався контент

Вміст стрічки рекомендацій можна повністю налаштувати. Для цього достатньо зазначити свої вподобання:

  • Якщо публікація вам сподобалася, натисніть значок  у правому нижньому куті рекомендації, і Дзен рекомендуватиме більше схожих матеріалів. Сайт буде додано до списку цікавих.
  • Якщо публікація не сподобалася, натисніть значок  у правому нижньому куті рекомендації, і Дзен рекомендуватиме менше схожих матеріалів.
  • Якщо не хочете бачити матеріали цього сайту – натисніть значок  у правому нижньому куті рекомендації, а потім посилання Заблокувати <...>. Сайт буде додано до списку заблокованих.

Надалі публікації будуть адаптуватися та добиратися на основі історії відвіданих вами сторінок.