Видалення даних про роботу в браузері

Порада. Щоб зберегти особисті дані в таємниці, відкривайте сумнівні сайти у Режимі Інкогніто. Видаляти дані в браузері після відвідування сайту неефективно, оскільки вони можуть потрапити до зловмисників під час візиту. До того ж, видаливши дані про роботу в браузері, ви ризикуєте втратити потрібну вам інформацію, наприклад, паролі.

Щоб видалити ваші дані про роботу в браузері:

  1. Натисніть на комбінацію клавіш Ctrl + Shift + Del (у Windows) або Shift + + Backspace (у macOS).
  2. У списку Видалити записи, виберіть період, за який необхідно видалити дані.
  3. Виберіть типи даних, які ви хочете видалити.
  4. Натисніть кнопку Очистити історію.

Дані про роботу в браузері буде видалено. Якщо увімкнено синхронізацію, дані, видалені з комп’ютера, буде видалено з усіх пристроїв під час наступної синхронізації.

У вікні Очистити історію доступні для видалення такі дані:

Тип данихКоментар
Історія переглядівАдреси веб-сторінок, які ви відвідували, а також усі IP-адреси, привнесені такими сторінками.
Історія завантаженьСписок завантажених у браузері файлів. Самі файли залишаються на комп’ютері.
Файли, збережені в кешіЕлементи веб-сторінок, які браузер зберіг у кеші, щоб швидше завантажити їх під час наступного відвідування.
Файли cookie та інші дані сайтів і модулів
Збережені пароліПаролі, які ви зберегли в Яндекс.Браузері для автоматичної аутентифікації на сайтах.
Дані автозаповнення формДані автозаповнення, які ви вводили у веб-формах.
МедіаліцензіїЛіцензії на відтворення контенту, наприклад, придбаних фільмів і музики. Перш ніж продати або подарувати свій комп'ютер, анулюйте ці ліцензії.

Такі дані недоступні для видалення:

Тип данихКоментар
РозширенняРозширення можуть зберігати дані на вашому комп'ютері або в акаунті Яндекса. Щоб стерти цю інформацію, видаліть саме розширення.
Дозволи для сайтівПравила опрацювання елементів сайтів (спливаючі вікна, доступ до мікрофона тощо) і винятки для конкретних сайтів видаляються в налаштуваннях.