Режим Інкогніто

Інкогніто – це режим, який дає вам змогу тримати в секреті свої запити й відвідування. У режимі Інкогніто бета-версія Яндекс.Браузера не зберігає введені паролі та дані автозаповнення, пошукові запити, історію та адреси відвіданих сторінок. При цьому зміни налаштувань, завантажені файли та зроблені закладки зберігаються.

  1. Від чого захищає режим Інкогніто
  2. Увійти в режим Інкогніто й вийти з нього
  3. Розширення в режимі Інкогніто
  4. Чи ввімкнено режим Турбо в Інкогніто?

Від чого захищає режим Інкогніто

Якщо ви використовуєте режим Інкогніто, історія переглядів й інші дані залишаться недоступними для власників сайтів, що збирають дані з маркетинговою метою, а також для сторонньої особи, яка відкрила ваш комп’ютер.

Однак інформація про ваші дії залишиться доступною інтернет-провайдеру (якщо він використовує DPIDPI), адміністратору локальної мережі, через яку ви входите в Інтернет, і адміністратору сайту, на якому ви вводите персональні дані.

Увійти в режим Інкогніто й вийти з нього

Щоб відкрити вікно в режимі Інкогніто, використайте один із способів:

  • Натисніть на  → Режим Інкогніто.
  • Перебуваючи на сторінці, викличте контекстне меню та виберіть пункт Відкрити посилання в режимі Інкогніто.
  • Натисніть клавіші Ctrl + Shift + N (у Windows).

Вікно в режимі Інкогніто позначається значком .

Для виходу з режиму Інкогніто достатньо закрити вікно. Після цього бета-версія Яндекс.Браузера видалить усі файли cookie, створені під час роботи в цьому вікні.

Розширення в режимі Інкогніто

За замовчуванням у режимі Інкогніто розширення вимкнено. Деякі з них можна ввімкнути вручну. Щоб дозволити використання розширень у режимі Інкогніто:

  1. Натисніть  → Доповнення.
  2. В описі потрібного розширення натисніть Докладніше.
  3. Увімкніть опцію Дозволити використання в режимі Інкогніто.
Увага. Якщо в розширення немає опції Дозволити використання в режимі Інкогніто, то воно не буде в ньому працювати.

Чи ввімкнено режим Турбо в Інкогніто?

За замовчуванням режим Турбо вмикається автоматично, якщо швидкість завантаження стає нижчою за 128 Кбіт/с. При цьому з’являється значок Турбо . Коли швидкість стає вищою за 512 Кбіт/с, режим Турбо вимикається й значок зникає.