Особистий профіль користувача

Що таке особистий профіль?

Особистий профіль — це персональний набір налаштувань браузера: його зовнішній вигляд, закладки, історія, паролі, форми автозаповнення, встановлені доповнення і модулі.

Якщо за вашим комп’ютером працюють кілька користувачів, рекомендуємо створити для кожного з них особистий профіль у Яндекс.Браузері. Це дозволить не змішувати ваші персональні налаштування і дані з чужими.

Створення профілю

Для створення профілю виконайте такі дії.

  1. Натисніть   → Налаштування.
  2. У блоці Профілі користувачів натисніть кнопку Додати профіль.
  3. Виберіть значок профілю.
  4. Введіть ім'я профілю.
  5. У разі потреби вимкніть опцію Створити ярлик цього профілю на робочому столі.
  6. Натисніть кнопку Додати.

Буде створено нове вікно Яндекс.Браузера з вибраним значком профілю.

Перемикання між профілями

  1. Натисніть значок профілю у правому верхньому куті браузера.
  2. У меню, що з'явилося, виберіть потрібний профіль.

У результаті відкриється нове вікно для вибраного профілю.

Змінення імені профілю

Щоб змінити ім'я профілю:

  1. Виберіть потрібний профіль.
  2. Натисніть   → Налаштування.
  3. У блоці Профілі користувачів натисніть рядок з іменем профілю.
  4. Натисніть кнопку Змінити.
  5. У вікні Змінити введіть нове ім’я.
  6. Натисніть кнопку Зберегти.

Видалення профілю

Щоб видалити профіль на комп'ютері:

  1. Натисніть   → Налаштування.
  2. У блоці Профілі користувачів натисніть рядок з іменем профілю.
  3. Натисніть значок .
  4. У вікні Видалення профілю підтвердіть видалення профілю і всіх пов'язаних із ним даних.
Увага. Щоб і надалі мати змогу відновлювати дані профілю, синхронізуйте браузер. Окрім того, можна скопіювати у зручне для вас розташування вміст каталогу C:\Documents and Settings\Ім’я вашого облікового запису\Local Settings\Application Data\Yandex\YandexBrowser\User Data\Default\(на Mac OS — ~/Library/Application Support/Yandex/YandexBrowser/Default).

Якщо профіль було синхронізовано, то його дані збережуться на сервері навіть після видалення на локальному комп'ютері.

Щоб видалити профіль із сервера:

  1. Перейдіть на потрібний профіль у браузері.
  2. Натисніть   → Синхронізація.
  3. У блоці Синхронізація натисніть кнопку Відобразити параметри.
  4. Натисніть посилання видалити під параметрами блоку.
  5. У вікні Видалити дані? підтвердьте видалення всіх даних облікового запису із сервера синхронізації. Для цього натисніть кнопку Так, видалити.
Примітка. Дані інших профілів при цьому збережуться.