Особистий профіль користувача

Що таке особистий профіль?

Особистий профіль — це персональний набір налаштувань браузера: його зовнішній вигляд, закладки, історія, паролі, форми автозаповнення, встановлені доповнення і модулі.

Якщо за комп'ютером працює кілька користувачів, рекомендуємо вам створити для кожного користувача особистий профіль класичному Яндекс.Браузері. Це дозволить не змішувати ваші персональні налаштування і дані з чужими.

Створення профілю

Щоб створити свій профіль:

  1. Натисніть на   → Налаштування.
  2. У блоці Профілі користувачів натисніть на кнопку Додати профіль.
  3. Виберіть значок профілю.
  4. Введіть ім'я профілю.
  5. У разі потреби вимкніть опцію Створити ярлик цього профілю на робочому столі.
  6. Натисніть на кнопку Додати.

Буде створено нове вікно класичного Яндекс.Браузера із вибраним значком профілю.

Перемикання між профілями

  1. Натисніть на значок профілю у правому верхньому куті браузера.
  2. У меню, що з'явилося, виберіть потрібний профіль.

У результаті відкриється нове вікно для вибраного профілю.

Змінення імені профілю

Щоб змінити ім'я профілю:

  1. Виберіть потрібний профіль.
  2. Натисніть на   → Налаштування.
  3. У блоці Профілі користувачів натисніть на рядок з іменем профілю.
  4. Натисніть на кнопку Змінити.
  5. У вікні Змінити введіть нове ім'я.
  6. Натисніть на кнопку Зберегти.

Видалення профілю

Щоб видалити профіль на комп'ютері:

  1. Натисніть на   → Налаштування.
  2. У блоці Профілі користувачів натисніть на рядок з іменем профілю.
  3. Натисніть на значок .
  4. У вікні Видалення профілю підтвердіть видалення профілю і всіх пов'язаних із ним даних.
Увага. Якщо ви хочете зберегти можливість відновити дані профілю, синхронізуйте браузер. Або скопіюйте у зручне для вас місце вміст каталогу C:\Documents and Settings\Ім'я вашого облікового запису\Local Settings\Application Data\Yandex\YandexBrowser\User Data\Default\(на Mac OS — ~/Library/Application Support/Yandex/YandexBrowser/Default).

Якщо профіль було синхронізовано, то його дані збережуться на сервері навіть після видалення на локальному комп'ютері.

Щоб видалити профіль із сервера:

  1. Перейдіть на потрібний профіль у браузері.
  2. Натисніть на   → Синхронізація.
  3. У блоці Синхронізація натисніть на кнопку Показати параметри.
  4. Натисніть на посилання видалити під опціями блоку.
  5. У вікні Видалити дані? підтвердьте видалення всіх даних акаунту із сервера синхронізації — для цього натисніть на кнопку Так, видалити.
Примітка. Дані інших профілів при цьому збережуться.