Попередження про платні підписки

Підписатися на платну послугу для свого телефона дуже просто: достатньо натиснути на кнопку на сторінці сайту. Класичний Яндекс.Браузер попереджає вас про платні підписки, щоб ви погоджувалися на них лише тоді, коли вам це дійсно потрібно.

Що таке платні підписки

Особливо легко попастися, якщо ви зайдете на сторінку підключення підписки з комп'ютера, а не з мобільного пристрою, тому що дрібний шрифт на великому моніторі помітити складніше.

За даними Яндекса, близько 20 % відвідувачів приходять на сторінки платної підписки з комп'ютера. Одна із причин — широке поширення 3G-модемів, які часто використовуються у зв'язці з роутерами Wi-Fi. Крім того, сторінки з платною підпискою можуть відкривати шкідливі доповнення.

Попередження про платні підписки

Якщо ви потрапите на сторінку мобільного оператора з платною підпискою, Яндекс.Браузер попередить вас про це. Натискайте на кнопку Перейти до оплати лише у тому випадку, якщо ви плануєте оплачувати підписку.

Вимкнення захисту

Увага. Щоб вимкнути попередження про платні підписки, необхідно повністю вимкнути захист від шкідливих програм і сайтів класичному Яндекс.Браузері. Ми радимо цього не робити.

Щоб вимкнути захист від шкідливого ПЗ:

  1. Натисніть на   → Налаштування.
  2. У нижній частині сторінки Налаштування натисніть на кнопку Показати додаткові налаштування.
  3. У блоці Особисті дані вимкніть опцію Увімкнути захист від шкідливих сайтів і програм.
  4. Перезапустіть браузер, щоб зміни почали діяти.