Режим Турбо

Турбо — це режим економії трафіку, який умикається у разі повільного з’єднання з інтернетом в браузері. Завдяки режиму Турбо ви можете швидко завантажувати сторінки через USB-модеми або в місцях з публічним Wi-Fi та економити гроші, що особливо актуально в роумінгу або коли ліміт вашого тарифу майже вичерпано.

Обмеження. У режимі Турбо на сервери Яндекса потрапляють лише дані веб-сторінок, які ви відкриваєте в браузері. Особисті дані, що вводяться під час електронних платежів і у формах авторизації, не потрапляють на сервери Яндекса, так як режим Турбо не застосовується до сторінок, захищених протоколом .
При увімкненні режиму Турбо у правій частині Розумного рядка з'являється значок Турбо .
  1. Автоматичне увімкнення
  2. Вимкнення стиснення відео
  3. Вимкнення режиму

Автоматичне увімкнення

Обмеження. У режимі Турбо на сервери Яндекса потрапляють лише дані веб-сторінок, які ви відкриваєте в браузері. Особисті дані, що вводяться під час електронних платежів і у формах авторизації, не потрапляють на сервери Яндекса, так як режим Турбо не застосовується до сторінок, захищених протоколом .

Для увімкнення та вимкнення Турбо введено два пороги:

  • Режим Турбо вмикається, коли швидкість з'єднання падає нижче 128 Кбіт/с, і залишається увімкненим до моменту, коли швидкість, що зростає, перевищить 512 Кбіт/с.
  • У разі швидкості з'єднання вище 512 Кбіт/с режим Турбо автоматично вимикається (і значок у Розумному рядку зникає). Вимкненим режим Турбо залишиться, поки швидкість не впаде нижче 128 Кбіт/с.

    Обмеження. Пороги швидкості, за яких вмикається і вимикається Турбо, налаштувати не можна.

Вимкнення стиснення відео

За замовчуванням при увімкненому режимі Турбо браузер стискає відео. Програвання стислого відео починається при натисненні на заглушку. Стиснення відео економить додатково до 70 % трафіку, але якість відео погіршується. Щоб переглянути відео без втрати якості, вимкніть стиснення відео для вкладки або повністю.

Щоб вимкнути стиснення відео:

  1. Натисніть значок  (якщо значка немає, натисніть кнопку меню на корпусі смартфона).
  2. Виберіть пункт Налаштування.
  3. Натисніть рядок Режим Турбо.
  4. Вимкніть опцію Стиснення відео.

Вимкнення режиму

  1. Натисніть у Розумному рядку на значок статусу з'єднання.
  2. Вимкніть опцію Турбо.