Кеш

Кеш (cache) браузера — це папка з копіями деяких даних (наприклад, зображень або прослуханих композицій) зі сторінок, які ви відвідували. У разі повторного перегляду сторінок мобільний Яндекс.Браузер вже не запитуватиме ці дані з інтернету, а витягне їх із кешу. Використання кешу знижує навантаження на мережу і підвищує швидкість завантаження сторінок.

Очистити кеш

  1. Натисніть на значок (якщо значка немає, натисніть на кнопку меню на корпусі смартфона).
  2. Виберіть пункт Налаштування.
  3. Перейдіть до розділу Конфіденційність.
  4. Натисніть на рядок Очистити дані.
  5. Увімкніть опцію Кеш.
  6. Вимкніть усі інші опції (якщо ви хочете очистити лише кеш браузера).
  7. Натисніть на кнопку Очистити дані.
  8. Підтвердьте видалення даних.

Перенесення кешу на SD-картку

За замовчуванням кеш записується у внутрішню пам'ять смартфона. Перенесення його на SD-картку дає можливість зекономити вільний простір на внутрішньому сховищі смартфона. Перенесення можливе, якщо у вашого смартфона:

  • версія Android 4.1 і вище,
  • є зовнішня SD-картка.
Увага. Дані, які ви переносите на зовнішній накопичувач, стають доступними для будь-яких сторонніх програм, у тому числі для шкідливих. Тому мобільний Яндекс.Браузер переносить кеш на картку в зашифрованому вигляді.
Увімкнути перенесення кешу:
  1. Натисніть на значок (якщо значка немає, натисніть на кнопку меню на корпусі смартфона).
  2. Виберіть пункт Налаштування.
  3. У розділі Конфіденційність увімкніть опцію Зберігати кеш на SD-картці.
  4. У діалоговому вікні виберіть:
    • Перезапустити, щоб негайно перезапустити браузер і розпочати записувати кеш на SD-картку.
    • Пізніше, щоб відкласти перезапуск браузера і перенесення кешу. Кеш буде перенесено після перезапуску браузера. До цього моменту він записуватиметься у внутрішню пам'ять.
Автоматичне перенесення кешу

Якщо перенесення увімкнено, то під час кожного запуску, після встановлення або оновлення браузера перевіряється доступ до запису на SD-картку. Якщо доступ є, кеш автоматично переноситься на SD-картку.

Що відбувається у разі вилучення SD-картки

Після вилучення картки кеш записуватиметься у внутрішню пам'ять.

Якщо картку пам'яті вийняли під час роботи браузера, браузер продовжить роботу — кеш не записуватиметься до його перезапуску. Після перезапуску кеш записуватиметься у внутрішню пам'ять смартфона.