Protect: синхронізація паролів

Ви можете синхронізувати паролі, збережені у Яндекс.Браузері на своїх комп’ютерах, смартфонах і планшетах. Під час синхронізації копія сховища паролів надсилається у зашифрованому вигляді на сервери Яндекса, а потім передається на інші синхронізовані пристрої. Одночасно паролі з інших пристроїв додаються до сховища на поточному планшеті.

  1. Переваги синхронізації паролів
  2. Увімкнення та вимкнення синхронізації
  3. Конфлікт синхронізації паролів

Переваги синхронізації паролів

  • збережені паролі будуть автоматично підставлятися у форми входу на всіх ваших пристроях;
  • якщо планшет зламається, ви зможете відновити паролі із сервера.
Порада. Щоб ніхто, зокрема і Яндекс, не зміг розшифрувати ваші паролі, створіть майстер-пароль.

Увімкнення та вимкнення синхронізації

За замовчуванням синхронізація паролів вмикається автоматично у разі увімкнення синхронізації.

Синхронізацію паролів буде вимкнено, якщо повністю вимкнути синхронізацію. Щоб вимкнути лише синхронізацію паролів:

  1. Натисніть значок  (якщо значка немає, натисніть кнопку меню на корпусі смартфона).
  2. Виберіть пункт Налаштування.
  3. Натисніть на рядок Синхронізація.
  4. Вимкніть опцію Паролі.

Конфлікт синхронізації паролів

Якщо на вашому смартфоні, планшеті або комп’ютері створено різні майстер-паролі, під час синхронізації може виникнути конфлікт. Наприклад, ви ввели один майстер-пароль на комп’ютері, інший на планшеті, а потім синхронізували планшет із комп’ютером. У таких випадках браузер не може зрозуміти, який із майстер-паролів потрібно використовувати для шифрування об’єднаного сховища.

Щоб розв’язати конфлікт:

  1. Натисніть значок  (якщо значка немає, натисніть кнопку меню на корпусі смартфона).
  2. Виберіть пункт Налаштування.
  3. Перейдіть у розділ Паролі.
  4. Натисніть посилання Конфлікт синхронізації.
  5. Введіть майстер-пароль, створений на цьому планшеті.
  6. Буде відкрито список пристроїв, на яких сховища зашифровано іншими майстер-паролями. Подальші дії залежать від того, чи пам’ятаєте ви майстер-паролі, створені на інших пристроях.
    Увага. Натиснувши значок праворуч від назви пристрою, ви видалите з нього паролі.
  7. Паролі з пристроїв, для яких ви не пам’ятаєте майстер-пароль, не можна додати до об’єднаного сховища. Для цих пристроїв можливі такі варіанти:
    • Якщо створено запасний ключ шифрування на пристрої, скиньте на ньому майстер-пароль, замінивши майстер-паролем для поточного планшета. Зачекайте деякий час, щоб дані пристрою було синхронізовано.
    • Якщо на пристрої не було створено запасний ключ шифрування, вам доведеться видалити з нього паролі. Для цього натисніть на значок праворуч від назви пристрою.
    • Ви також можете не вирішувати конфлікт синхронізації. У цьому разі синхронізація паролів між пристроями не виконуватиметься (історія, закладки та інші дані будуть синхронізуватися, як і раніше).
  8. Натисніть на кнопку Об’єднати зі сховищем на цьому пристрої.
  9. По черзі вводьте майстер-пароль від кожного конфліктного пристрою.

Паролі з усіх пристроїв, що залишилися у списку, буде об’єднано. Для шифрування сховища використовуватиметься майстер-пароль, створений на поточному планшеті.

Примітка. Аналогічний конфлікт може виникнути, якщо ви створили майстер пароль на поточному планшеті, синхронізували його, потім повторно інсталювали на планшеті браузер і створили на ньому ще один майстер-пароль. У цьому разі вам також треба буде об’єднати нове й старе сховище паролів. При цьому браузер покаже старе сховище паролів з поточного планшета так, ніби воно зберігається на окремому пристрої.