Налаштування синхронізації

Що таке синхронізація?

Синхронізація — це можливість зберігати на спеціальному сервері Яндекса основні налаштування браузера та особисті дані. Уся інформація передається на сервер Яндекса захищеним каналом. Паролі надсилаються лише у зашифрованому вигляді. Доступ до ваших даних на сервері захищено тією ж системою авторизації, що й на інших сервісах Яндекса.

За замовчуванням синхронізуються сайти на Табло, закладки та відкриті вкладки.

Після того як ви увімкнули синхронізацію, вона виконуватиметься щоразу, коли ви змінюєте дані, що зберігаються на сервері. Наприклад, ви додаєте на смартфон закладку — браузер надсилає її на сервер та одночасно завантажує усі зміни, зроблені вами на інших пристроях (починаючи з моменту останньої синхронізації).

Синхронізація дозволить вам:

  • Зберегти налаштування браузера, навіть якщо ваш смартфон вийде з ладу.
  • Переглядати відкриті вкладки і закладки на синхронізованих пристроях.
  • Передавати на смартфон із комп'ютера або iPad знайдені в інтернеті номери телефонів (за допомогою опції Швидкий дзвінок).

У будь-який момент ви можете вимкнути синхронізацію або змінити список даних, які потрібно синхронізувати.

Увімкнути синхронізацію

Синхронізація працює у разі виконання таких умов:

  • на усіх пристроях (комп'ютер, смартфон, планшет) встановлено Яндекс.Браузер;
  • на всіх пристроях використовується один і той же акаунт на Яндексі.

Щоб увімкнути синхронізацію:

  1. Натисніть на   →  → .
  2. Натисніть на рядок Увімкнути синхронізацію.
  3. Введіть свої логін і пароль.

    Порада. Якщо ви ще не зареєстровані на Яндексі, натисніть на кнопку Реєстрація і заповніть параметри облікового запису.
  4. Натисніть на кнопку Увійти.

Щоб перейти до списку даних, які було синхронізовано, натисніть на рядок Докладніше.

Змінити список даних, що синхронізуються

  1. Натисніть на   →  → .
  2. Натисніть на рядок Синхронізація.
  3. Вимкніть або увімкніть потрібні опції (сайти на Табло, закладки та відкриті вкладки).

Вимкнути синхронізацію

  1. Натисніть на   →  → .
  2. Натисніть на рядок Синхронізація.
  3. Натисніть на кнопку Вимкнути.