Режим Турбо

Турбо — це режим економії трафіку, який умикається у разі повільного з’єднання з інтернетом в браузері. Завдяки режиму Турбо ви можете швидко завантажувати сторінки через USB-модеми або в місцях з публічним Wi-Fi та економити гроші, що особливо актуально в роумінгу або коли ліміт вашого тарифу майже вичерпано.

У разі ввімкнення режиму Турбо індикатор завантаження стає блакитним.

  1. Автоматичне увімкнення
  2. Вимкнення режиму

Автоматичне увімкнення

Обмеження. У режимі Турбо на сервери Яндекса потрапляють лише дані веб-сторінок, які ви відкриваєте в браузері. Особисті дані, що вводяться під час електронних платежів і у формах авторизації, не потрапляють на сервери Яндекса, так як режим Турбо не застосовується до сторінок, захищених протоколом HTTPS.

Для увімкнення та вимкнення Турбо введено два пороги:

  • Режим Турбо вмикається, коли швидкість з'єднання падає нижче 128 Кбіт/с, і залишається увімкненим до моменту, коли швидкість, що зростає, перевищить 512 Кбіт/с.
  • У разі швидкості з'єднання вище 512 Кбіт/с режим Турбо автоматично вимикається (і значок у Розумному рядку зникає). Вимкненим режим Турбо залишиться, поки швидкість не впаде нижче 128 Кбіт/с.

    Обмеження. Пороги швидкості, за яких вмикається і вимикається Турбо, налаштувати не можна.

Вимкнення режиму

  1. Натисніть  → Налаштування.
  2. Натисніть рядок Режим Турбо.
  3. Установіть перемикач у положення Вимкнено.