Режим Турбо

Турбо – це режим, який вмикається в разі повільного з’єднання з інтернетом у браузері. Він прискорює завантаження сторінок та економить трафік. Вміст сторінки, включаючи відео, стискається на серверах Яндекса і потім передається у браузер.

У разі ввімкнення режиму Турбо індикатор завантаження стає блакитним.

  1. Автоматичне увімкнення
  2. Вимкнення режиму

Автоматичне увімкнення

Обмеження. До сторінок, які захищено протоколомHTTPS, режим Турбо не застосовується: вони не проходять через сервери Яндекса, а одразу відображаються у браузері.

Для увімкнення та вимкнення Турбо введено два пороги:

  • Режим Турбо вмикається, коли швидкість з'єднання падає нижче 128 Кбіт/с, і залишається увімкненим до моменту, коли швидкість, що зростає, перевищить 512 Кбіт/с.
  • У разі швидкості з'єднання вище 512 Кбіт/с режим Турбо автоматично вимикається (і значок у Розумному рядку зникає). Вимкненим режим Турбо залишиться, поки швидкість не впаде нижче 128 Кбіт/с.

    Обмеження. Пороги швидкості, за яких вмикається і вимикається Турбо, налаштувати не можна.

Вимкнення режиму

  1. Натисніть  → Налаштування.
  2. Натисніть рядок Режим Турбо.
  3. Установіть перемикач у положення Вимкнено.