Protect: синхронізація паролів

Ви можете синхронізувати паролі, збережені у Яндекс.Браузері на своїх комп’ютерах, смартфонах і планшетах. Під час синхронізації копія сховища паролів надсилається у зашифрованому вигляді на сервери Яндекса, а потім передається на інші синхронізовані пристрої. Одночасно паролі з інших пристроїв додаються до сховища на поточному планшеті.

  1. Переваги синхронізації паролів
  2. Відключення і включення синхронізації
  3. Конфлікт синхронізації паролів

Переваги синхронізації паролів

  • збережені паролі будуть автоматично підставлятися у форми входу на всіх ваших пристроях;
  • якщо смартфон зламається, ви зможете відновити паролі з сервера.
Порада. Щоб ніхто, зокрема і Яндекс, не зміг розшифрувати ваші паролі, створіть майстер-пароль.

Відключення і включення синхронізації

За замовчуванням синхронізація паролів вмикається автоматично у разі увімкнення синхронізації.

Синхронізацію паролів буде вимкнено, якщо повністю вимкнути синхронізацію. Щоб вимкнути лише синхронізацію паролів:

  1. Натисніть  → Налаштування.
  2. Натисніть на рядок Синхронізація.
  3. Вимкніть опцію Паролі.

Конфлікт синхронізації паролів

Якщо на вашому смартфоні, планшеті або комп’ютері створено різні майстер-паролі, під час синхронізації може виникнути конфлікт. Наприклад, ви ввели один майстер-пароль на комп’ютері, а інший на смартфоні, а потім синхронізували смартфон з комп’ютером. У таких випадках браузер не може зрозуміти, який із майстер-паролів потрібно використовувати для шифрування об’єднаного сховища.

Щоб розв’язати конфлікт:

  1. Натисніть  → Налаштування.
  2. Перейдіть у розділ Паролі.
  3. Натисніть посилання Конфлікт синхронізації.
  4. Введіть майстер-пароль, створений на цьому смартфоні.
  5. Буде відкрито список пристроїв, на яких сховища зашифровано іншими майстер-паролями. Подальші дії залежать від того, чи пам’ятаєте ви майстер-паролі, створені на інших пристроях.
    Увага. Натиснувши значок праворуч від назви пристрою, ви видалите з нього паролі.
  6. Паролі з пристроїв, для яких ви не пам’ятаєте майстер-пароль, не можна додати до об’єднаного сховища. Для цих пристроїв можливі такі варіанти:
    • Якщо ви створили запасний ключ шифрування на пристрої, скиньте на ньому майстер-пароль, замінивши майстер-паролем для поточного смартфона. Зачекайте деякий час, щоб дані пристрою було синхронізовано.
    • Якщо на пристрої не було створено запасний ключ шифрування, вам доведеться видалити з нього паролі. Для цього натисніть на значок праворуч від назви пристрою.
    • Ви також можете не вирішувати конфлікт синхронізації. У цьому разі синхронізація паролів між пристроями не виконуватиметься (історія, закладки та інші дані будуть синхронізуватися, як і раніше).
  7. Натисніть на кнопку Об’єднати зі сховищем на цьому пристрої.
  8. По черзі вводьте майстер-пароль від кожного конфліктного пристрою.

Паролі з усіх пристроїв, що залишилися у списку, буде об’єднано. Для шифрування сховища буде використано майстер-пароль, створений на поточному смартфоні.

Примітка. Аналогічний конфлікт може виникнути, якщо ви створили майстер пароль на поточному планшеті, синхронізували його, потім повторно інсталювали на планшеті браузер і створили на ньому ще один майстер-пароль. У цьому разі вам також треба буде об’єднати нове й старе сховище паролів. При цьому браузер покаже старе сховище паролів з поточного планшета так, ніби воно зберігається на окремому пристрої.