Синхронізація браузера між пристроями

Синхронізація – це обмін даними між браузерами на ваших пристроях. Для проміжного зберігання даних використовується сервер Яндекса, куди інформація передається через захищений канал, а паролі – в зашифрованому вигляді. Дані на сервері захищено системою авторизації, яка використовується на сервісах Яндекса. Синхронізація забезпечує доступ до даних з усіх пристроїв і відновлення даних, якщо пристрій загубився або зламався.

  1. Що таке синхронізація?
  2. Як увімкнути синхронізацію?
  3. Зміна списку даних для синхронізації
  4. Видалення синхронізованих даних
  5. Вимкнення синхронізації

Що таке синхронізація?

Примітка. Не вмикайте синхронізацію на чужих або загальнодоступних пристроях, використовуйте на них режим Інкогніто.

За замовчуванням синхронізуються вкладки, закладки, паролі, історія, розширення, плагіни та дані автозаповнення.

Синхронізація дасть вам змогу:

  • Користуватися на синхронізованих пристроях менеджером паролів (автопідстановка паролів, зберігання паролів у зашифрованому сховищі, відновлення доступу до сайту, якщо ви забули майстер-пароль).
  • Переглядати на синхронізованих пристроях відкриті вкладки, закладки та закріплені на Табло сайти.
  • Налаштувати браузер однаково на всіх ваших пристроях.
  • Відновити паролі, закладки, вкладки й настройки браузера, навіть якщо ваш пристрій вийде з ладу.

У будь-який момент ви можете вимкнути синхронізацію або змінити список даних, які потрібно синхронізувати.

Як часто синхронізуються дані?

Після того як ви увімкнули синхронізацію, вона виконуватиметься щоразу, коли ви змінюєте дані, що зберігаються на сервері. Наприклад: ви додаєте на комп’ютер закладку, браузер надсилає її на сервер і одночасно завантажує всі зміни, зроблені вами на інших пристроях (з моменту останньої синхронізації).

Як увімкнути синхронізацію?

Увага. Якщо у вашому браузері використовується кілька профілів, перед синхронізацією переконайтеся, що ви у своєму профілі (інакше ви можете змішати свої налаштування та дані з даними чужого профілю, активного в цей момент).

Синхронізація працює в разі виконання таких умов:

  • на всіх пристроях (комп'ютер, смартфон, планшет) встановлено Яндекс.Браузер;
  • на всіх пристроях використовується один і той самий акаунт у Яндексі.

Під час синхронізації можна використовувати два варіанти автентифікації:

Щоб увімкнути синхронізацію:

  1. Натиснути  → Зберегти дані.
  2. На сторінці Синхронізація введіть ваш логін та пароль на Яндексі. Якщо ви не зареєстровані на Яндексі, ви можете:
    • Зареєструватися на Яндексі, натиснувши посилання Завести обліковий запис.
    • Авторизуватися на Яндексі за допомогою облікового запису ВКонтакті, Однокласники, Mail.ru, Facebook, Twitter або Google, натиснувши логотип соціальної мережі. У цьому разі акаунт на Яндексі буде створено автоматично.
  3. Натисніть Увімкнути синхронізацію.
  4. Перейдіть за посиланням Змінити налаштування та вкажіть, які дані потрібно синхронізувати.

    На цьому етапі браузер пропонує встановити програму для роботи з Яндекс.Диском — сервісом, який дозволяє безкоштовно зберігати файли на серверах Яндекса. Якщо у вас уже встановлено цю програму, браузер запропонує ввімкнути її, щоб ви могли зберігати файли з браузера на Яндекс.Диск.

  5. Натиснути Заплющити.
Примітка. Коли ви вмикаєте синхронізацію пристроїв перший раз, вона може зайняти від кількох хвилин до півгодини. Дані завантажуються поступово, щоб не сповільнювати роботу браузера.

Зміна списку даних для синхронізації

  1. Натиснути  → Налаштувати синхронізацію.
  2. Увімкніть опції так, щоб синхронізувати лише потрібні дані.
Примітка. Кеш не синхронізується. Номери кредитних карток, що використовуються під час автозаповнення, також не синхронізуються.

Видалення синхронізованих даних

Увага. Після видалення із сервера відновити дані буде неможливо. Не слід видаляти синхронізовані дані, якщо ви хочете просто вимкнути комп’ютер, яким припинили користуватися. У цьому випадку відключіть комп'ютер від синхронізації, а потім уручну видаліть із нього такі елементи: пароль, історія, закладка, кеш і файли cookie.

Щоб видалити дані з усіх синхронізованих пристроїв:

  1. Натиснути  → Налаштувати синхронізацію.
  2. Натисніть Видалити синхронізовані дані.
  3. У вікні Видалити дані? підтвердьте видалення всіх даних облікового запису із сервера синхронізації — для цього натисніть Так, видалити.

Після цього ваші дані буде видалено із сервера, а під час наступного сеансу синхронізації – з усіх синхронізованих пристроїв, підключених до вашого акаунту.

Вимкнення синхронізації

  1. Натиснути  → Налаштувати синхронізацію.
  2. Натисніть Вимкнути синхронізацію.