Браузер
Рекомендації у браузері

Синхронізація браузера

Що таке синхронізація?

Синхронізація — це можливість зберігати на спеціальному сервері Яндекса основні налаштування браузера і особисті дані: закладки, паролі, історію, автозаповнення форм, доповнення, відкриті вкладки. Уся інформація передається на сервер Яндекса захищеним каналом. Паролі надсилаються лише у зашифрованому вигляді. Доступ до ваших даних на сервері захищено тією ж системою авторизації, що й на інших сервісах Яндекса.

Синхронізація дозволить вам:

  • зберегти налаштування браузера, навіть якщо ваш комп'ютер вийде з ладу;
  • відкривати браузер із вашими особистими налаштуваннями на будь-якому комп'ютері або мобільному пристрої;
  • телефонувати за знайденими в інтернеті номерами, не набираючи їх на телефоні (див. Швидкий дзвінок).

У будь-який момент ви можете вимкнути синхронізацію або змінити список даних, які потрібно синхронізувати.

Як часто синхронізуються дані?

Після того, як ви увімкнули синхронізацію, вона буде виконуватися щоразу, коли ви змінюєте дані, що підлягають зберіганню на сервері. Наприклад, ви додали на смартфоні закладку, після чого браузер надішле її на сервер і одночасно завантажить звідти усі зміни, зроблені вами на інших пристроях, починаючи з моменту останньої синхронізації смартфона.

Як увімкнути синхронізацію?

Увага! Якщо у вашому браузері використовується кілька профілів, перед синхронізацією переконайтеся, що ви у своєму профілі (інакше ви можете змішати свої налаштування і дані з даними чужого профілю, активного у цей момент).

Для синхронізації даних у браузері необхідно мати акаунт на Яндексі. При цьому можливі два варіанти аутентифікації:

Механізм двофакторної аутентифікації дозволяє захистити ваш акаунт надійніше, ніж традиційний пароль (який повинен бути складним, його потрібно завжди пам'ятати, зберігати від сторонніх очей і досить часто змінювати). Навіть якщо ви вживаєте усіх заходів для захисту традиційного пароля, він все одно залишається вразливим — наприклад, для вірусів, які можуть перехопити те, що ви набираєте на клавіатурі. Із двофакторною аутентифікацією вам потрібно лише запам'ятати чотиризначний PIN-код і мати доступ до смартфона або планшета, на якому встановлено програму Яндекс.Ключ із вашим акаунтом.

Щоб увімкнути синхронізацію, виконайте такі дії:

  1. Натисніть на значок Синхронізація.
  2. На сторінці Синхронізація введіть ваш логін та пароль на Яндексі. Якщо ви ще не зареєстровані на Яндексі, у тому ж вікні натисніть на посилання Завести обліковий запис і дотримуйтесь інструкцій.

  3. Натисніть на кнопку Увімкнути синхронізацію.
  4. Перейдіть за посиланням Змінити налаштування і зазначте налаштування, які потрібно синхронізувати.

    Зверніть увагу, що на цьому етапі браузер пропонує встановити програму для роботи з Яндекс.Диском — сервісом, який дозволяє безкоштовно зберігати файли на серверах Яндекса. Якщо у вас уже встановлено цю програму, браузер запропонує увімкнути її, щоб ви могли зберігати файли із браузера на Яндекс.Диск.

  5. Натисніть на кнопку Закрити.

Щоб увімкнути синхронізацію:

  1. Натисніть на значок Синхронізація.
  2. На смартфоні відкрийте програму Яндекс.Ключ, яку можна встановити з App Store або Google Play.
  3. На сторінці Синхронізація введіть ваш логін та одноразовий пароль із програми Яндекс.Ключ.
    Примітка. Якщо ви ще не зареєстровані на Яндексі, натисніть на посилання Завести обліковий запис і дотримуйтеся подальших інструкцій. Після реєстрації вимкніть двофакторну авторизацію.
  4. Натисніть на кнопку Увімкнути синхронізацію.
  5. Перейдіть за посиланням Змінити налаштування і зазначте налаштування, які потрібно синхронізувати.

    На цьому етапі браузер пропонує встановити програму для роботи із Яндекс.Диском — сервісом, який дозволяє безкоштовно зберігати файли на серверах Яндекса. Якщо у вас уже встановлено цю програму, браузер запропонує увімкнути її, щоб ви могли зберігати файли із браузера на Яндекс.Диск.

  6. Натисніть на кнопку Закрити.

Примітка. Коли ви вмикаєте синхронізацію пристроїв перший раз, вона може зайняти від кількох хвилин до півгодини. Дані завантажуються поступово, щоб не сповільнювати роботу браузера.

Зміна списку даних для синхронізації

Щоб змінити параметри синхронізації:

  1. Натисніть на значок Синхронізація.
  2. Натисніть на кнопку Показати параметри.
  3. У блоці Синхронізація увімкніть тільки ті дані, які потрібно синхронізувати.

Видалення синхронізованих даних

Щоб видалити всі синхронізовані дані, виконайте такі дії:

  1. Натисніть на значок Синхронізація.
  2. Натисніть на посилання видалити.
  3. У вікні Видалити дані? підтвердіть видалення всіх даних акаунту сервера синхронізації, натиснувши на кнопку Так, видалити.

Вимкнення синхронізації

Щоб вимкнути синхронізацію, виконайте такі дії:

  1. Натисніть на значок Синхронізація.
  2. Натисніть кнопку Вимкнути.
синхронізація браузера
синхронізація комп'ютера і планшета
зберігати персональні налаштування на сервері Яндекса