Браузер
Рекомендації у браузері

Питання про налаштування браузера

Як перенести налаштування з альфа-версії браузера у бета-версію?

Ви можете перенести свої закладки, історію та інші налаштування з альфа-версії браузера у бета-версію.

  1. Відкрийте на комп'ютері папку С:\Користувачі\<ім'я вашого профілю>\AppData\Local\Yandex\YandexBrowser Alpha\User Data.
  2. Скопіюйте її вміст у папку C:\Users\Username\AppData\Local\Yandex\YandexBrowser\User Data.

Увага! Після цього дані бета-версії буде втрачено безповоротно.

Що відбувається у разі скидання налаштувань браузера?

У результаті скидання налаштувань браузера буде відновлено початкові налаштування:

Щоб скинути налаштування браузера, виконайте такі дії:

  1. Натисніть на значок  Налаштування.
  2. У нижній частині сторінки Налаштування натисніть на кнопку Показати додаткові налаштування.
  3. У блоці Скидання налаштувань браузера натисніть на кнопку Скидання налаштувань браузера.
  4. Натисніть на кнопку Скинути.

Як браузер захищає свої налаштування?

Деякі програми (наприклад, програми для обміну повідомленнями, додаткові панелі браузера тощо) можуть змінювати налаштування браузера без вашого відома.

Яндекс.Браузер відстежує такі зміни й автоматично оновлює налаштування за замовчуванням. Повідомлення про це ви можете побачити у верхній частині сторінки налаштувань (для цього натисніть на значок Налаштування):

Як браузер захищає пошукову систему за замовчуванням?

Деякі програми можуть змінити пошукову систему, задану за замовчуванням, без вашого відома.

Щоб цього не сталося, браузер попросить вас підтвердити зміни (ввести захисний код із зображення):

Як вимкнути оновлення браузера у фоновому режимі?

Яндекс.Браузер оновлюється автоматично, незалежно від того, чи користуєтеся ви ним чи ні. Це робиться з міркувань безпеки: в інтернеті постійно з'являються нові загрози та вразливості, а у браузері — нові, досконаліші методи захисту.

Ми не рекомендуємо вимикати автоматичне оновлення у фоновому режимі, але якщо вам все-таки потрібно це зробити:

  1. Натисніть на значок  Налаштування.
  2. У нижній частині сторінки Налаштування натисніть на кнопку Показати додаткові налаштування.
  3. У блоці Система вимкніть опцію Оновлювати браузер, навіть якщо він не запущений.

Після цього автоматичне оновлення у фоновому режимі буде вимкнено Проте щойно ви відкриєте браузер, він негайно перевірить наявність оновлень і надалі робитиме це регулярно під час роботи.

Повністю вимкнути автоматичне оновлення у браузері неможливо. Ми рекомендуємо використовувати останню версію браузера, щоб бути максимально захищеними від інтернет-загроз.

налаштування браузера
перенесення налаштувань
захист налаштувань
пошукова система за замовчуванням
скидання налаштувань