Видалення даних про роботу в браузері

Для вашої зручності в браузері зберігаються деякі дані. Наприклад, введені паролі, дані автозаповнення, пошукові запити, адреси відвіданих сторінок. Під час роботи в браузері можливі два варіанти забезпечення анонімності:

Увага.
  • Видаляти дані після відвідування сайту неефективно, оскільки вони можуть потрапити до зловмисників під час візиту.
  • Видаливши дані, ви ризикуєте втратити потрібну вам інформацію, наприклад паролі.
  1. Видалення даних
  2. Дані, які ви не можете видалити
  3. Якщо ввімкнено синхронізацію

Видалення даних

Дані, які ви можете видалити
Тип даних Коментар
Історія переглядів Адреси веб-сторінок, які ви відвідували, а також усі IP-адреси, привнесені такими сторінками.
Історія завантажень Список завантажених у браузері файлів. Самі файли залишаються на комп’ютері.
Файли, збережені в кеші Елементи веб-сторінок, які браузер зберіг у кеші, щоб швидше завантажити їх під час наступного відвідування.
Файли cookie та інші дані сайтів і модулів
Збережені паролі Паролі, які ви зберегли в Яндекс.Браузері для автоматичної автентифікації на сайтах.
Дані автозаповнення форм Дані автозаповнення, які ви вводили у веб-формах.
Медіаліцензії Ліцензії на відтворення контенту, наприклад придбаних фільмів і музики. Перш ніж продати або подарувати свій комп'ютер, анулюйте ці ліцензії.
Щоб видалити дані
  1. Натисніть клавіші Ctrl + Shift + Del (у Windows) або Shift + + Backspace (у macOS).
  2. У списку Видалити записи виберіть період, за який необхідно видалити дані.
  3. Виберіть типи даних, які ви хочете видалити.
  4. Натиснути Очистивши.

Дані, які ви не можете видалити

Тип даних Коментар
Розширення Розширення можуть зберігати дані на вашому комп'ютері або в акаунті Яндекса. Щоб стерти цю інформацію, видаліть саме розширення.
Дозволи для сайтів Правила опрацювання елементів сайтів (спливаючі вікна, доступ до мікрофона тощо) і винятки для конкретних сайтів видаляються в налаштуваннях.

Якщо ввімкнено синхронізацію

Якщо увімкнено синхронізацію, дані, видалені з комп’ютера, буде видалено з усіх пристроїв під час наступної синхронізації.