Режим Інкогніто

Інкогніто — це режим, який дозволяє вам тримати в секреті свої запити й відвідування. У режимі Інкогніто Яндекс.Браузер не зберігає введені паролі та дані автозаповнення, пошукові запити, історію й адреси відвіданих сторінок. При цьому зміни налаштувань, завантажені файли та зроблені закладки зберігаються.

  1. Від чого захищає режим Інкогніто
  2. Увійти в режим Інкогніто й вийти з нього
  3. Розширення в режимі Інкогніто
  4. Чи ввімкнено режим Турбо в Інкогніто?

Від чого захищає режим Інкогніто

Якщо ви використовуєте режим Інкогніто, історія переглядів й інші дані залишаться недоступними для власників сайтів, що збирають дані з маркетинговою метою, а також для сторонньої особи, яка відкрила ваш комп’ютер.

Однак інформація про ваші дії залишиться доступною інтернет-провайдеру (якщо він використовує DPIDPI), адміністратору локальної мережі, через яку ви входите в Інтернет, і адміністратору сайту, на якому ви вводите персональні дані.

Увійти в режим Інкогніто й вийти з нього

Щоб відкрити вікно в режимі Інкогніто, використайте один із способів:

  • Натисніть на  → Режим Інкогніто.
  • Перебуваючи на сторінці, викличте контекстне меню та виберіть пункт Відкрити посилання в режимі Інкогніто.
  • Натисніть клавіші Ctrl + Shift + N (у Windows) або + Shift + N (у Mac OS).

Відкриється нове вікно, позначене сірою смугою заголовка й значком .

Для виходу з режиму Інкогніто достатньо закрити вікно. Після цього Яндекс.Браузер видалить усі файли cookie, створені під час роботи в цьому вікні.

Розширення в режимі Інкогніто

За замовчуванням у режимі Інкогніто розширення вимкнено. Деякі з них можна ввімкнути вручну. Щоб дозволити використання розширень у режимі Інкогніто:

  1. Натисніть  → Доповнення.
  2. В описі потрібного розширення натисніть Докладніше.
  3. Увімкніть опцію Дозволити використання в режимі Інкогніто.
Увага. Якщо в розширення немає опції Дозволити використання в режимі Інкогніто, то воно не буде в ньому працювати.

Чи ввімкнено режим Турбо в Інкогніто?

За замовчуванням режим Турбо вмикається автоматично, якщо швидкість завантаження стає нижчою за 128 Кбіт/с. При цьому з’являється значок Турбо . Коли швидкість стає вищою за 512 Кбіт/с, режим Турбо вимикається й значок зникає.