Яндекс.Дзен

Примітка. Яндекс.Дзен інтегровано не лише із Яндекс.Браузером для комп'ютера, але й з мобільним браузером на iPhone, смартфонах і планшетах на базі Android. Дізнатися, як налаштувати або вимкнути Дзен у мобільному браузері, ви можете у відповідній статті Допомоги для вашого пристрою.

Що таке Яндекс.Дзен

Дзен — це сервіс персональних рекомендацій Яндекса. Він складає добірку новин, постів із блогів та інших публікацій, які можуть бути вам цікаві. Публікації відбираються на основі історії відвіданих сторінок і зазначених вами вподобань. Рекомендації з'являються у браузері автоматично, після того як накопичиться матеріал для аналізу.

На екрані рекомендації відображаються у вигляді карток під Табло, коли ви відкриваєте нову вкладку. Щоб побачити усі рекомендації, прокрутіть стрічку із картками вниз.

Щоб прочитати публікацію, виберіть рекомендацію у стрічці — текст відкриється у новій вкладці.

Порада. Щоразу, коли ви відкриваєте нову вкладку, список рекомендацій оновлюється. Однак у вас є можливість переглянути стрічку рекомендацій, відкриту вперше. Коли ви натискаєте на будь-яку рекомендацію, на екрані разом із матеріалом, який вас цікавить, з'являється вкладка Яндекс.Дзен, що містить початкову стрічку. Цю вкладку можна оновити, натиснувши кнопку Ще карток або клавішу F5.

Налаштування стрічки рекомендацій

Дзен адаптує вміст стрічки рекомендацій до ваших інтересів, аналізуючи, які публікації в інтернеті ви читаєте. Для налаштування потрібен час. Щоб прискорити процес, оцінюйте публікації просто в Дзені:

  • Якщо публікація вам сподобалася, натисніть значок  у правому нижньому куті рекомендації, і Дзен рекомендуватиме більше схожих матеріалів. Сайт буде додано до списку цікавих.
  • Якщо публікація не сподобалася, натисніть значок  у правому нижньому куті рекомендації, і Дзен рекомендуватиме менше схожих матеріалів.
  • Якщо не хочете бачити матеріали цього сайту – натисніть значок  у правому нижньому куті рекомендації, а потім посилання Заблокувати <...>. Сайт буде додано до списку заблокованих.

Що більше оцінок ви ставите у Дзені, то більше він відповідатиме вашим зацікавленням.

Вимкнення рекомендацій

  1. Натисніть   → Налаштування.
  2. Перейдіть до блоку Налаштування зовнішнього вигляду.
  3. Вимкніть опцію Показувати у новій вкладці Дзен — стрічку персональних рекомендацій.