Питання та відповіді

Чи може програма "Яндекс.Диск" працювати з кількома обліковими записами?

Програма може керувати лише одним Диском, що належить одному конкретному акаунту. Якщо ви авторизуєтеся з іншим логіном, буде створено нову папку Яндекс.Диска з іменем "Яндекс.Диск – інший логін" і синхронізована з Диском іншого облікового запису (копію файлів попереднього акаунту буде збережено).

Примітка: У програмі, завантаженій із магазину програм Apple Mac App Store, при авторизації з іншим логіном потрібно зазначати папку синхронізації вручну.

Що станеться, якщо перемістити папку Яндекс.Диска?

Якщо ви перенесете папку Яндекс.Диска, не зазначивши нове розміщення в налаштуваннях програми, програма створить папку заново на попередньому місці. Щоб перемістити вашу копію Диска, натисніть значок Диска, виберіть в меню пункт Налаштування і зазначте новий шлях до папки: програма автоматично перенесе файли на нове місце.

Чи можна не тримати файли, що зберігаються на Диску, на своєму комп'ютері?

За замовчуванням програма "Яндекс.Диск" копіює всі файли на комп'ютер. У налаштуваннях програм для Windows і для Mac OS X можна вимкнути синхронізацію окремих папок, щоб зекономити місце.

Керувати файлами, не завантажуючи їх, також можна на сторінці Диска або за протоколом WebDAV.

Що станеться, якщо я видалю файли з папки Яндекс.Диска?

Програма почне вважати, що файли вам більше не потрібні, і під час синхронізації перемістить їх у Кошик. Ці файли зберігаються в Кошику протягом 30 днів, після чого автоматично видаляються із сервера. Відновити видалені з сервера файли не можна.

Увага: Файли, переміщені в Кошик, продовжують займати місце на вашому Диску. Якщо вам бракує місця, очистіть Кошик.

Якщо ви хочете видалити лише локальну копію файлів, відключіть комп'ютер від Диска:

  1. Натисніть значок Яндекс.Диска.
  2. Виберіть у меню пункт Налаштування.
  3. Перейдіть на вкладку Акаунт.
  4. Натисніть кнопку Відключити комп'ютер від Диска.

Також у налаштуваннях програм для Windows і для Mac OS X можна вимкнути синхронізацію окремих папок, щоб зекономити місце на комп'ютері.

Чи можна обмежити доступ до папки Яндекс.Диска?

Якщо ви хочете закрити папку, наприклад, від інших користувачів вашого комп'ютера, ви можете обмежити доступ до неї стандартними засобами Windows. При цьому слід пам'ятати, що обмеження доступу може перешкодити роботі програми.

Що станеться, якщо я видалю програму або перевстановлю операційну систему?

Файли Диска можуть залишитися на вашому комп'ютері, але не будуть синхронізуватися. Щоб автоматично синхронізувати файли із сервером, встановіть програму та авторизуйтесь.

Як вибрати іншу папку для синхронізації із сервером?

  1. Натисніть на значок Диска у зоні сповіщень.
  2. Виберіть у меню пункт Налаштування.
  3. Перейдіть на вкладку Основні.
  4. Зазначте іншу папку для синхронізації із сервером.

Як дізнатися, скільки залишилося вільного місця на Диску?

  1. Натисніть на значок Диска у зоні сповіщень.
  2. Виберіть у меню пункт Налаштування.
  3. Перейдіть на вкладку Акаунт. На вкладці відображається інформація про вільне, зайняте і доступне місце на Диску.

Як налаштувати програму для роботи через проксі-сервер?

  1. Натисніть на значок Диска у зоні сповіщень.
  2. Виберіть у меню пункт Налаштування.
  3. Перейдіть на вкладку Проксі.
  4. Виберіть пункт Ручні налаштування проксі-сервера.

Як налаштувати автоматичне оновлення програми?

  1. Натисніть на значок Диска у зоні сповіщень.
  2. Виберіть у меню пункт Налаштування.
  3. Перейдіть на вкладку Додатково.
  4. Увімкніть опцію Встановлювати оновлення автоматично.