Питання й відповіді щодо програми Яндекс.Диск

Чи може програма Яндекс.Диск працювати з кількома обліковими записами?

Програма може керувати лише одним Диском, що належить одному конкретному акаунту. Якщо ви авторізуетесь з іншим логіном, для синхронізації буде створена нова папка Яндекс.Диска з ім'ям «Яндекс.Диск – інший логін». Копія файлів попереднього запису буде збережена.

Що станеться, якщо перемістити папку Яндекс.Диска?

Якщо ви перенесете папку Яндекс.Диска, не зазначивши нове розміщення в налаштуваннях програми, програма створить папку заново на попередньому місці. Щоб перемістити вашу копію Диска, натисніть значок Диска, виберіть в меню пункт Налаштування, натисніть кнопку Налаштувати розташування папок і зазначте новий шлях до папки: програма автоматично перенесе файли на нове місце.

Чи можна не тримати файли, що зберігаються на Диску, на своєму комп'ютері?

Програма Яндекс.Диск 3.0 дає змогу синхронізувати з комп'ютером не всі файли з вашого Диска, щоб заощадити місце на комп'ютері. Наприклад, якщо ви часто працюєте з папкою «Документи», ввімкніть для неї синхронізацію – ця папка зберігатиметься на комп'ютері. Решта папок зберігатимуться тільки в хмарі, але будуть доступні й у програмі.

Налаштувати вибіркову синхронізацію можна по інструкції для Windows, для macOS.

Керувати файлами, не завантажуючи їх, також можна на сторінці Диска або за протоколом WebDAV.

Що станеться, якщо я видалю файли з папки Яндекс.Диска?

Коли ви видаляєте файли в програмі, вони потрапляють до Кошика і зберігаються в ньому 30 днів. Після цього вони автоматично видаляються з сервера. Відновити видалені з сервера файли неможливо. Відновити файли з Кошика можна тільки у веб-інтерфейсі Яндекс.Диска.

Увага. Файли, переміщені до Кошика, і далі займають місце на вашому Диску. Якщо вам бракує місця, очистіть Кошик.

Якщо ви хочете видалити файл з комп'ютера, але зберегти на сервері, налаштуйте вибіркову синхронізацію по інструкції для Windows, для macOS.

Чи можна обмежити доступ до папки Яндекс.Диска?

Якщо ви хочете закрити папку, наприклад, від інших користувачів вашого комп'ютера, ви можете обмежити доступ до неї стандартними засобами Windows. При цьому слід пам'ятати, що обмеження доступу може перешкодити роботі програми.

Що станеться, якщо я видалю програму або перевстановлю операційну систему?

Файли Диска можуть залишитися на вашому комп'ютері, але не будуть синхронізуватися. Щоб автоматично синхронізувати файли із сервером, встановіть програму та авторизуйтесь.

Як вибрати іншу папку для синхронізації із сервером?

  1. Натисніть на значок Диска у зоні сповіщень.
  2. Виберіть у меню пункт Налаштування.
  3. Натисніть кнопку Налаштувати розташування папок.
  4. Зазначте іншу папку для синхронізації із сервером.

Як дізнатися, скільки залишилося вільного місця на Диску?

Скільки місця зайнято, а скільки вільно, можна подивитися тільки на сторінці Дискау лівому нижньому куті.

Як налаштувати програму для роботи через проксі-сервер?

  1. Натисніть на значок Диска у зоні сповіщень.
  2. Виберіть у меню пункт Налаштування.
  3. Перейдіть на вкладку Проксі.
  4. Виберіть пункт Ручні налаштування проксі-сервера.

Як приховати значок Диска на панелі Dock в macOS?

  1. Натисніть на значок Диска у зоні сповіщень.
  2. Виберіть у меню пункт Налаштування.
  3. Перейдіть на вкладку Додатково.
  4. Увімкніть опцію Приховати значок на панелі Dock.

Як налаштувати автоматичне оновлення програми?

  1. Натисніть на значок Диска у зоні сповіщень.
  2. Виберіть у меню пункт Налаштування.
  3. Перейдіть на вкладку Додатково.
  4. Увімкніть опцію Встановлювати оновлення автоматично.