Автозавантаження фото та відео з мобільних

Налаштуйте безлімітне автозавантаження медіафайлів на Яндекс.Диск, якщо ви знімаєте багато фото та відео на телефон або планшет. Так ваші фото не пропадуть, навіть якщо з телефоном чи планшетом щось трапиться.

За ввімкненого безлімітного автозавантаження фото та відео не займають місце на вашому Диску та доступні на сторінці сервісу й у мобільній програмі, у розділі Усі фото.

Якщо ви хочете, щоб фото та відео завантажувалися в папку Фотокамера і синхронізувалися на комп'ютері, вимкніть безліміт.

  1. Увімкнути безлімітне автозавантаження
  2. Вимкнути безліміт
  3. Дії з фото та відео
  4. У якій папці будуть зберігатися фото та відео?
  5. Сповіщення про завантажені фото та відео
  6. Як переконатися, що у мене ввімкнено безліміт?

Увімкнути безлімітне автозавантаження

Під час першого запуску програми

Вікно для налаштування автозавантаження з’явиться під час першого запуску програми. Натисніть Увімкнути — автозавантаження розпочнеться автоматично. За замовчуванням фото буде завантажено лише в разі підключення до мережі Wi-Fi. Щоб завантажувати фото і через Wi-Fi, і через мобільну мережу, вимкніть опцію Завантажувати тільки через Wi-Fi.

Якщо ви хочете налаштувати автозавантаження пізніше, закрийте вікно.

У налаштуваннях програми
  1. Відкрийте Налаштування.
  2. У блоці Автозавантаження фото виберіть потрібний спосіб автозавантаження.

Способи автозавантаження

  • Тільки через Wi-Fi. Файли будуть завантажуватися лише в разі підключення до мережі Wi-Fi.
  • Через будь-яку мережу. Файли будуть завантажуватися у разі будь-якого інтернет-з’єднання (Wi-Fi, мобільний інтернет).
    Увага. З вашого рахунку може стягуватися плата за використання мобільного інтернету.

Як перейти на безлімітне автозавантаження?

Якщо ви раніше вже користувалися автозавантаженням (фото та відео завантажувалися в папку Фотокамера), ви можете перейти на безлімітне автозавантаження:

  1. Оновіть мобільну програму Яндекс.Диск до останньої версії.
  2. Відкрийте мобільну програму.
  3. Натисніть на Увімкнути у блоці Безліміт для фото.
Я випадково закрив блок із безлімітом

Якщо ви хочете перейти на безлімітне автозавантаження, але випадково закрили блок із безлімітом:

  1. Відкрийте налаштування програми.
  2. Натисніть на Увімкнути у блоці Безліміт для фото.

Вимкнути безліміт

  1. Відкрийте налаштування програми.
  2. Вимкніть опцію Безлімітне автозавантаження (під блоком Автозавантаження фото).

Як тільки ви вимкнете безліміт, фото та відео завантажуватимуться в папку Фотокамера і займатимуть місце на вашому Диску.

Дії з фото та відео

З автоматично завантаженими фото та відео можна робити все те ж саме, що і зі звичайними файлами: переглядати їх, додавати до альбома, завантажувати, ділитися ними. Але якщо ви скопіюєте фото в іншу папку на Диску, перемістите до Кошика або відредагуєте, воно почне займати місце на вашому Диску.

У якій папці будуть зберігатися фото та відео?

Автоматично завантажені файли будуть відображатися в розділах Усі фото і Стрічка у мобільних програмах та в розділах Усі фото і Останні файли на сторінці сервісу. У програмі для Windows або у програмі для macOS можна відкрити Усі фото з головного меню (Windows: значок Диска в зоні сповіщень; macOS: значок Диска у верхньому рядку меню).

За умови увімкненого безліміту фото та відео, не завантажуватимуться в папку Фотокамера і не синхронізуватимуться з програмою на комп'ютері. Щоб синхронізувати фото, відкрийте розділ Усі фото і скопіюйте фотографії в потрібну папку на Диску.

Я вимкнув безліміт

Фото та відео будуть завантажуватися в автоматично створену папку Фотокамера. У цьому випадку вони будуть займати місце на вашому Диску.

Папку для автозавантаження змінити не можна. Якщо ви перейменуєте, видалите або перемістите папку Фотокамера, на її місці буде створено нову папку з такою ж назвою, і ваші фото- та відеофайли будуть завантажуватися в неї.

Ви можете поділитися папкою Фотокамера або відкрити спільний доступ до неї. Усі файли в цій папці буде видно користувачам, яким ви надасте доступ або надішлете публічне посилання.

Якщо ви не хочете зберігати фото- та відеофайли в папці Фотокамера, перенесіть їх в іншу папку на Диску. Повторно ці файли завантажено не буде.

Сповіщення про завантажені фото та відео

Коли на Диск автоматично завантажаться нові фото та відео, ви побачите спливаюче сповіщення у правому верхньому куті екрана на сторінці сервісу. Також інформація про це з'явиться у списку всіх сповіщень. Щоб переглянути усі сповіщення, натисніть на значок . Якщо ви не хочете отримувати спливаючі сповіщення про автозавантаження, натисніть на значок і вимкніть цю опцію.

Як переконатися, що у мене ввімкнено безліміт?

  1. Перевірте, що в налаштуваннях програми Яндекс.Диск ввімкнено автозавантаження.
  2. Зробіть кілька фотографій на телефон.
  3. Переконайтеся, що вони автоматично завантажилися на Диск.
  4. Перевірте, що ці фотографії відображаються у розділі Усі фото і не відображаються в папці Фотокамера.

У мобільній програмі ви можете зайти в налаштування і переконатися, що ввімкнено опцію Безлімітне автозавантаження (iOS: у блоці Автозавантаження фото, Android: під блоком Автозавантаження фото).