Автозавантаження фото і відео з мобільних

Налаштуйте безлімітну автозавантаження медіафайлів на Яндекс.Диск, якщо ви знімаєте багато фото і відео на телефон або планшет. Так ваші фото не пропадуть, навіть якщо з телефоном або планшетом щось трапиться.

При включеній безлімітним автозавантаженні фото і відео не займають місце на вашому жорсткому Диску і доступні на сторінці сервісу і в мобільному додаткуу розділі Всі фото.

Якщо ви хочете, щоб фото і відео завантажувалися в папку Фотокамера і синхронізувалися на комп'ютері, вимкніть безліміт.

  1. Включити безлімітну автозавантаження
  2. Відключити безліміт
  3. Дії з фото і відео
  4. У якій папці будуть зберігатися фото і відео?
  5. Повідомлення про завантажених фото і відео
  6. Як переконатися, що у мене включений безліміт?

Включити безлімітну автозавантаження

При першому запуску програми

Вікно для налаштування автозавантаження з'явиться під час першого запуску програми. Натисніть Включити — автозавантаження розпочнеться автоматично. За замовчуванням фото завантажуються тільки при підключенні до мережі Wi-Fi. Щоб завантажувати фото і по Wi-Fi, і по мобільній мережі, вимкніть опцію Завантажувати тільки по Wi-Fi.

Якщо ви хочете налаштувати автозавантаження пізніше, закрийте вікно.

В настройках програми
  1. Відкрийте Налаштування.
  2. У блоці Автозавантаження фото виберіть потрібний спосіб автозавантаження.

Способи автозавантаження

  • Тільки через Wi-Fi. Файли будуть завантажуватися тільки при підключенні до мережі Wi-Fi.
  • Через будь-яку мережу. Файли будуть завантажуватися при будь-якому інтернет-з'єднання (Wi-Fi, мобільний інтернет).
    Увага. З вашого рахунку може стягуватися плата за використання мобільного інтернету.

Як перейти на безлімітну автозавантаження?

Якщо ви раніше користувалися автозавантаженням (фото і відео завантажувалися в папку Фотокамера), ви можете перейти на безлімітну автозавантаження:

  1. Оновіть мобільний додаток " Яндекс.Диск до останньої версії.
  2. Відкрийте програму.
  3. Натисніть Включити у блоці Безліміт для фото.
Я випадково закрив блок з безлимитом

Якщо ви хочете перейти на безлімітну автозавантаження, але випадково закрили блок з безлимитом:

  1. Відкрийте налаштування програми.
  2. Натисніть Включити у блоці Безліміт для фото.

Відключити безліміт

  1. Відкрийте налаштування програми.
  2. Відключіть опцію Безлімітна автозавантаження (під блоком Автозавантаження фото).

Як тільки ви вимкніть безліміт, фото і відео почнуть завантажуватися в папку Фотокамера і займати місце на вашому жорсткому Диску.

Дії з фото і відео

З автоматично завантажуються фото і відео можна робити все те ж саме, що і з звичайними файлами: переглядати, додавати в альбом, завантажувати, ділитися ними. Але якщо ви скопіюєте фото в іншу папку на Диску, перемістіть в Корзину або редагуєте, воно почне займати місце на вашому жорсткому Диску.

У якій папці будуть зберігатися фото і відео?

Автоматично завантажені файли будуть відображатися в розділах Всі фото і Стрічка у мобільних додатках і в розділах Всі фото і Останні файли на сторінці сервісу. В програми для Windows або додатку для macOS можна відкрити Всі фото з головного меню Windows: значок Диска в області сповіщень, macOS: значок Диска в верхньому рядку меню).

При включеному безліміті фото і відео не будуть завантажуватися в папку Фотокамера і синхронізуватися з програмою на комп'ютері. Щоб синхронізувати фото, відкрийте розділ Всі фото і скопіюйте фотографії в потрібну папку на Диску.

Я відключив безліміт

Фото і відео будуть завантажуватися автоматично створену папку Фотокамера. У цьому випадку вони будуть займати місце на вашому жорсткому Диску.

Папку для автозавантаження змінити не можна. Якщо ви перейменуєте, видалите або перемістите папку Фотокамера, на її місці буде створено нову папку з такою ж назвою, і ваші фото- і відеофайли завантажуватимуться в неї.

Ви можете поділитися папкою Фотокамера або відкрити до неї загальний доступ. Всі файли в цій папці будуть видні користувачам, яким ви надасте доступ або відправите публічну посилання.

Якщо ви не хочете зберігати фото - та відеофайли в папці Фотокамера, перенесіть їх в іншу папку на Диску. Повторно ці файли завантажені не будуть.

Повідомлення про завантажених фото і відео

Коли на Диск автоматично завантажаться нові фото і відео, ви побачите спливаюче повідомлення в правому верхньому куті на сторінці сервісу. Також інформація про це з'явиться у списку всіх сповіщень. Щоб переглянути всі сповіщення, натисніть на значок . Якщо ви не хочете отримувати спливаючі повідомлення про автозавантаженні, натисніть значок і вимкніть цю опцію.

Як переконатися, що у мене включений безліміт?

  1. Перевірте, що в налаштуваннях програми Яндекс.Диск включена автозавантаження.
  2. Зробіть декілька фотографій на телефон.
  3. Переконайтеся, що вони автоматично завантажилися на Диск.
  4. Перевірте, що ці фотографії відображаються в розділі Всі фото і не відображаються в папці Фотокамера.

У мобільному додатку ви можете зайти в налаштування і переконатися, що включена опція Безлімітна автозавантаження (iOS: в блоці Автозавантаження фотоAndroid: під блоком Автозавантаження фото).