Дії з публічними файлами та папками

Копіювати публічні файли і папки на свій Диск

Якщо з вами поділилися посиланням на файл або папку, які зберігаються на Яндекс.Диску, ви можете скопіювати їх на свій Диск.

Щоб скопіювати файл або папку, перейдіть за отриманим посиланням і натисніть на кнопку Зберегти на Яндекс.Диск. Файл або папку буде поміщено в папку Завантаження вашого Диска.

У папку Завантаження ви можете перейти з панелі ліворуч.

Завантажувати публічні файли і папки

Якщо з вами поділилися посиланням на файл або папку, які зберігаються на Яндекс.Диску, ви можете завантажити їх на свій комп'ютер або мобільний пристрій.

Щоб публічний файл зберігся на вашому пристрої, перейдіть за отриманим посиланням і натисніть на кнопку Завантажити.

Увага. Опубліковану папку можна завантажити на комп'ютер як архів, якщо її розмір не перевищує 50 ГБ.

Коментувати публічні файли і папки

Якщо з вами поділилися посиланням на файл або папку, ви можете залишати коментарі, відповідати на них, а також ставити позначки Подобається і Не подобається до опублікованого файлу і коментарів. Щоб переглянути або залишити коментарі, натисніть на  → Коментаріу правому верхньому куті.

Працювати у спільних папках разом із іншими користувачами

Якщо вам надали доступ до папки, її копія з'явиться на вашому Диску. Можливі дії у спільній папці залежать від прав доступу:

  • Усі учасники можуть перейменовувати та переміщувати спільну папку на своєму Диску. На видані або отримані права доступу це ніяк не впливає.
  • Кожен учасник може відмовитися від доступу до спільної папки, видаливши її копію зі свого Диска.
  • Якщо власник спільної папки видалить її, усі учасники втратять права доступу до папки.
  • Учасник із повним доступом може переглядати, завантажувати, змінювати, публікувати і видаляти файли із спільної папки.
  • Учасник із доступом Тільки перегляд може переглядати і завантажувати файли із спільної папки.
    Примітка. Якщо ви хочете, але не можете змінити або видалити файл із спільної папки, попросіть у її власника повний доступ до папки.

Редагувати документи разом із іншими користувачами

Якщо власник документа надасть вам доступ до папки з документом, ви зможете разом із ним редагувати документ.

Під час редагування зміни у документі зберігаються автоматично. У правому верхньому куті екрана відображено, хто у цей момент працює з документом одночасно з вами.

Якщо ви отримали посилання на документ, який хочете, але не можете редагувати, попросіть власника надати вам повний доступ до документа.