Мене запросили до спільної папки

Якщо вам надали доступ до папки, її копія з’явиться на вашому диску. Можливі дії в загальній папці залежать від права доступу:

  • Усі учасники можуть перейменовувати й переміщувати спільну папку на своєму Диску. На видані або отримані права доступу це ніяк не впливає.
  • Кожен учасник може відмовитися від доступу до спільної папки, видаливши її копію зі свого Диска.
  • Власник папки може видалити її. Для цього потрібно вимкнути спільний доступ до папки, після чого видалити її та очистити Кошик. У такому разі всі учасники втратять права доступу до папки.
  • Учасник із повним доступом може переглядати, завантажувати, змінювати, публікувати й видаляти файли з папки.
  • Учасник із доступом Тільки перегляд може переглядати та завантажувати файли з папки.
    Примітка. Якщо ви хочете, але не можете змінити або видалити файл зі спільної папки, попросіть у її власника повний доступ до папки.

Зміни, які ви зробите в спільній папці (наприклад перейменуєте або додасте файл), будуть доступні всім учасникам. Інформація про зміни також з'явиться в них в Історії.

Обмеження. Прийняти запрошення можна тільки до 50 спільних папок.
  1. Чи займають чужі папки місце на моєму диску?
  2. Спільне редагування документів

Чи займають чужі папки місце на моєму диску?

Ні, загальна папка займає місце на Диску її власника. Коли ви приймете запрошення, сервіс повністю копіює папку на ваш Диск, але зайняте папкою місце не буде враховуватися. Тому ви зможете прийняти запрошення на доступ до папки будь-якого розміру, незалежно від обсягу вашого Диска.

Якщо місця на вашому Диску забракне, ви не зможете завантажувати файли до спільної папки, навіть якщо ви не власник цієї папки. Щоб завантаження до спільної папки було доступне, на вашому Диску має бути трохи вільного місця, незважаючи на те що файли місця не займуть.

Спільне редагування документів

Якщо власник документа надасть вам повний доступ до папки з документом, ви зможете разом із ним редагувати документ.

При редагуванні зміни в документі зберігаються автоматично. У правому верхньому куті екрана показано, хто в цей момент працює з документом одночасно з вами.

Якщо ви отримали посилання на документ, що хочете, але не можете редагувати, попросіть власника надати вам повний доступ.