Елементи

Синхронізація браузера з Елементами Яндекса

Синхронізація дозволяє зберігати основні налаштування вашого браузера на спеціальному сервері Яндекса. Зберігаються візуальні закладки, закладки браузера, історія відвідувань, форми автозаповнення та паролі.

Синхронізація підвищує надійність зберігання ваших налаштувань: навіть якщо комп'ютер вийде з ладу, ваші налаштування браузера збережуться.

Синхронізація робить зручним використання браузера з Елементами Яндекса на різних комп'ютерах: треба просто увімкнути синхронізацію на будь-якому комп'ютері, щоб побачити звичні для вас налаштування браузера.

Увімкнення

При запуску синхронізації вам потрібно буде ввести логін і пароль, які ви використовуєте на Яндексі. Якщо ви ще не зареєстровані на Яндексі, можете це зробити на сторінці реєстрації або при першому запуску синхронізації.

Щоб увімкнути синхронізацію, виконаєте такі дії:

  1. Відкрийте нову вкладку: на панелі вкладок натисніть кнопку (праворуч від відкритих вкладок) або використайте поєднання клавіш Ctrl + T (у Windows) або + T(в Мас OS).
  2. У нижньому правому кутку вікна натисніть кнопку Увімкнути синхронізацію.
  3. У вікні, що відкрилося Синхронізація введіть ваш логін і пароль на Яндексі.

    Якщо ви ще не зареєстровані на Яндексі, у тому ж вікні натисніть посилання Завести обліковий запис і дотримуйтеся подальших інструкцій.

  4. Після перевірки введених вами даних браузер відкриє вікно, у якому ви зможете визначити, які налаштування потрібно синхронізувати.

Налаштування і відключення

У будь-який момент роботи з браузером ви можете повторно визначити список налаштувань, які слід синхронізувати, видалити дані облікового запису з сервера синхронізації або відключити синхронізацію. Для цього виконаєте такі дії:

  1. Відкрийте нову вкладку: на панелі вкладок натисніть кнопку (праворуч від відкритих вкладок) або використайте поєднання клавіш Ctrl + T (у Windows) або + T(в Мас OS).
  2. У нижньому правому кутку вікна натисніть кнопку з іменем свого логіна і у вікні, що відкрилося, повторно визначте налаштування, які треба синхронізувати.

    Для видалення даних і відключення синхронізації використайте відповідні кнопки.

    Увага! Після видалення даних облікового запису з сервера синхронізації відновити їх буде неможливо.

Про безпеку синхронізації

Уся інформація передається на сервер Яндекса захищеним каналом. При цьому паролі надсилаються тільки в зашифрованому вигляді. Доступ до ваших даних на сервері захищений тією ж системою авторизації, що і на інших сервісах Яндекса.