Керування фонотекою

Фонотека — це особиста колекція, до якої ви можете додавати вподобані треки, добірки й альбоми, а також виконавців, про концерти та нові треки яких ви хочете отримувати сповіщення. Фонотека закріплюється за акаунтом і синхронізується з веб-версією сервісу.

  1. Перегляд фонотеки
  2. Додавання музики
  3. Видалення музики
  4. Синхронізація фонотеки

Перегляд фонотеки

У лівому верхньому куті екрана натисніть на значок  та у групі Моя музика виберіть потрібний пункт меню: Треки, Альбоми, Виконавці або Плейлисти. Відкриється відповідний розділ програми.

У розділі Треки відображаються усі треки, додані до фонотеки (як у складі альбомів та добірок, так і окремо).

Розділи Альбоми та Виконавці містять дві вкладки:

  • Улюблені — альбоми або виконавці, додані вами до фонотеки;

  • Моя музика — альбоми або виконавці, які не додавалися спеціально, але окремі треки яких є у вас у фонотеці.

Розділ Плейлисти також поділено на вкладки:

Ви можете шукати і прослуховувати музику у фонотеці.

Примітка.

Деякі треки у фонотеці позначені значком і недоступні для прослуховування. Це означає, що у Яндекса поки що немає прав на використання цих треків у програмі або у вашому регіоні. Ми робимо все можливе, щоб домовитися про такі права із правовласниками музики.

Додавання музики

До фонотеки додаються усі треки, добірки, альбоми та виконавці, яких ви позначили значком .

Трек можна додати під час прослуховування у плеєрі, а також відкривши контекстне меню треку в черзі відтворення або у результатах пошуку. Щоб відкрити контекстне меню, у рядку треку натисніть на значок .

Добірку, альбом або виконавця також можна додати через контекстне меню або відкривши їх у програмі.

Додані треки зберігаються у плейлист Мені подобається, при цьому Яндекс.Музика автоматично зберігає у фонотеці виконавця треку і альбом, до якого входить трек. У разі додавання альбому у фонотеці також зберігається і його виконавець.

Крім додавання музики вручну, фонотека поповнюється у таких випадках:

  • Коли ви зберігаєте музику у плейлист або для прослуховування в офлайн-режимі, а також коли імпортуєте музику із пристрою.

  • У разі поповнення фонотеки у веб-версії сервісу.

  • Коли ви ставите позначку треку на Яндекс.Радіо. Для синхронізації профілів потрібно використовувати єдиний акаунт і в Яндекс.Музиці, і в Яндекс.Радіо. Додані треки зберігаються у плейлист Сподобалося на Радіо.

  • Коли ви позначаєте у Facebook, що вам подобається виконавець. Щоб поповнювати фонотеку цим способом, підключіть до профілю Яндекс.Музики ваш профіль у Facebook. Додані виконавці відображаються на вкладці Улюблені розділу Виконавці.

Яндекс.Музика розсилає сповіщення про концерти і нові треки всіх виконавців, доданих до фонотеки. Змінити налаштування сповіщень можна у налаштуваннях веб-версії сервісу.

Видалення музики

Щоб видалити музику з фонотеки, натисніть на значок контекстного меню треку, альбому чи добірки або відкрийте запис у програмі та натисніть на значок там. Значок не відображається для музики, доданої до фонотеки автоматично, вручну створених плейлистів, а також треків із Яндекс.Радіо. Щоб видалити їх, у контекстному меню виберіть команду Видалити із фонотеки.

Примітка.

Якщо музику, що видаляється із фонотеки, було збережено для прослуховування в офлайн-режимі, вона автоматично видалиться і з пам'яті пристрою.

Синхронізація фонотеки

Синхронізація виконується автоматично під час авторизації у програмі. Під час синхронізації усі зміни фонотеки, здійснені у програмі, переносяться до веб-версії сервісу і навпаки.

Щоб синхронізувати будь-який розділ фонотеки вручну, відкрийте його і посуньте екран зверху вниз.