Керування фонотекою

Фонотека — це особиста колекція, до якої ви можете додавати вподобані треки, добірки й альбоми, а також виконавців, про концерти та нові треки яких ви хочете отримувати сповіщення. Фонотека закріплюється за акаунтом і синхронізується з веб-версією сервісу.

  1. Перегляд фонотеки
  2. Додавання музики
  3. Видалення музики
  4. Синхронізація фонотеки

Перегляд фонотеки

У лівому верхньому куті екрана натисніть на значок  та у групі Моя музика виберіть потрібний пункт меню: Треки, Альбоми, Виконавці або Плейлисти. Відкриється відповідний розділ програми.

У розділі Треки відображаються усі треки, додані до фонотеки.

У розділах Альбоми та Виконавці ви можете переглядати такі групи записів:

  • Улюблені — альбоми або виконавці, додані вами до фонотеки;

  • Із плейлистів — альбоми або виконавці, які не додавалися спеціально, але окремі треки яких є у вашій фонотеці.

Плейлисти також поділено на групи:

Для перемикання між групами гортайте екран праворуч або ліворуч.

Ви можете шукати і прослуховувати музику у фонотеці.

Примітка.

Деякі треки у фонотеці позначені значком і недоступні для прослуховування. Це означає, що у Яндекса поки що немає прав на використання цих треків у програмі або у вашому регіоні. Ми робимо все можливе, щоб домовитися про такі права із правовласниками музики.

Додавання музики

До фонотеки додаються усі треки, добірки, альбоми та виконавці, яких ви позначили значком або .

Трек можна додати під час прослуховування у плеєрі, а також у черзі відтворення і результатах пошуку. Щоб додати добірку, альбом або виконавця, відкрийте їх у програмі.

Додані треки зберігаються у плейлист Мені подобається, при цьому Яндекс.Музика автоматично зберігає у фонотеці виконавця треку й альбом, до якого входить трек. У разі додавання альбому у фонотеці також зберігається і його виконавець.

Крім додавання музики вручну, фонотека поповнюється у таких випадках:

  • Коли ви зберігаєте музику у плейлист.

  • У разі поповнення фонотеки у веб-версії сервісу.

  • Коли ви ставите позначку треку у веб-версії Яндекс.Радіо. Для синхронізації профілів потрібно використовувати єдиний акаунт і в Яндекс.Музиці, і в Яндекс.Радіо. Додані треки зберігаються у плейлист Сподобалося на Радіо.

  • Коли ви позначаєте на Facebook, що вам подобається виконавець. Щоб поповнювати фонотеку цим способом, підключіть до профілю Яндекс.Музики ваш профіль на Facebook. Додані виконавці відображаються на вкладці Улюблені розділу Виконавці.

Яндекс.Музика розсилає сповіщення про концерти і нові треки всіх виконавців, доданих до фонотеки. Змінити налаштування сповіщень можна у налаштуваннях веб-версії сервісу.

Видалення музики

Щоб видалити з фонотеки трек або створений вами плейлист:

  1. Знайдіть трек або плейлист у фонотеці.

  2. Натисніть і утримуйте рядок із назвою треку або плейлиста, поки не відкриється контекстне меню.

  3. Виберіть пункт видалити.

Щоб видалити з фонотеки альбом, виконавця або плейлист, створений із добірки, знайдіть і відкрийте його, потім праворуч від назви натисніть на значок .

Примітка.

Якщо музику, що видаляється із фонотеки, було збережено для прослуховування в офлайн-режимі, вона автоматично видалиться і з пам'яті пристрою.

Синхронізація фонотеки

Синхронізація виконується автоматично під час авторизації у програмі. Під час синхронізації усі зміни фонотеки, зроблені у програмі, переносяться у веб-версію сервісу і навпаки.

Щоб синхронізувати будь-який розділ фонотеки вручну, відкрийте його і посуньте екран зверху вниз.