Браузер
Рекомендації у браузері

Особистий профіль користувача

Що таке особистий профіль?

Особистий профіль — це персональний набір налаштувань браузера: його зовнішній вигляд, закладки, історія, паролі, форми автозаповнення, встановлені доповнення і модулі.

Якщо за вашим комп'ютером працює кілька користувачів, рекомендуємо вам створити для кожного користувача особистий профіль у браузері. Це дозволить не змішувати ваші персональні налаштування і дані з чужими.

Створення профілю

Щоб створити свій профіль, виконайте такі дії:

  1. Натисніть на значок
    [no-highlight[

    У правому верхньому куті браузера

    ]no-highlight]
      Налаштування.
  2. У блоці Профілі користувачів натисніть на кнопку Додати профіль.
  3. Виберіть значок профілю.
  4. Введіть ім'я профілю.
  5. У разі потреби вимкніть опцію Створити ярлик цього профілю на робочому столі.
  6. Натисніть на кнопку Додати.

Буде створено нове вікно браузера з вибраним значком профілю.

Перемикання між профілями

  1. Натисніть на значок профілю у правому верхньому куті браузера.
  2. У меню, що з'явилося, виберіть потрібний профіль.

У результаті відкриється нове вікно для вибраного профілю.

Особистий профіль і синхронізація

За допомогою синхронізації ви можете зберігати свої налаштування на спеціальному сервері Яндекса. Це дозволить вам:

  • зберегти налаштування браузера, навіть якщо ваш комп'ютер вийде з ладу;
  • відкривати браузер із вашими особистими налаштуваннями на будь-якому комп'ютері або мобільному пристрої;
  • телефонувати за знайденими в інтернеті номерами, не набираючи їх на телефоні (див. Швидкий дзвінок).

Увага! Щоб не змішати налаштування і дані кількох профілів, рекомендуємо створити окремий особистий профіль у браузері для кожного логіна на Яндексі.

Перед синхронізацією переконайтеся, що ви у своєму профілі браузера (інакше ви можете змішати свої налаштування і дані з даними чужого профілю, активного в цей момент).

Щоб почати синхронізацію:

  1. Перейдіть на потрібний профіль.
  2. Натисніть на значок профілю у правому верхньому куті браузера.
  3. Натисніть на кнопку Авторизуватися.

Відкриється сторінка, на якій потрібно ввести логін і пароль, що використовуються вами на Яндексі.

Див. також статті про синхронізацію браузера на різних пристроях:

Змінення імені профілю

Щоб змінити ім'я профілю:

  1. Виберіть потрібний профіль.
  2. Натисніть на значок
    [no-highlight[

    У правому верхньому куті браузера

    ]no-highlight]
      Налаштування.
  3. У блоці Профілі користувачів натисніть на рядок з іменем профілю.
  4. Натисніть на кнопку Змінити.
  5. У вікні Зміна профілю введіть нове ім'я.
  6. Натисніть на кнопку Зберегти.

Видалення профілю

Щоб видалити профіль на комп'ютері:

  1. Натисніть на значок
    [no-highlight[

    У правому верхньому куті браузера

    ]no-highlight]
      Налаштування.
  2. У блоці Профілі користувачів натисніть на рядок з іменем профілю.
  3. Натисніть на значок
    [no-highlight[

    З‘являється у разі наведення миші

    ]no-highlight]
     .
  4. У вікні Видалення профілю підтвердіть видалення профілю і всіх пов'язаних із ним даних.

Увага! Якщо профіль не було синхронізовано, то відновити збережені дані буде неможливо.

Якщо профіль було синхронізовано, то його дані збережуться на сервері навіть після видалення на локальному комп'ютері.

Щоб видалити профіль із сервера:

  1. Перейдіть на потрібний профіль у браузері.
  2. Натисніть на значок
    [no-highlight[

    У правому верхньому куті браузера

    ]no-highlight]
      Синхронізація.
  3. Натисніть на посилання
    [no-highlight[

    Під опціями блоку Синхронізація

    ]no-highlight]
     видалити.
  4. У вікні Видалити дані? підтвердіть видалення усіх даних профілю із сервера синхронізації.

Примітка. Дані інших профілів при цьому збережуться.

профіль користувача
персональні налаштування
профіль і синхронізація