Паспорт

Вхід на Яндекс

Для того щоб працювати з персональними сервісами Яндекса (Поштою, Диском тощо), потрібно авторизуватись одним із таких способів:

Авторизація за допомогою соціальної мережі або Елементів Яндекса підтримується лише кілька годин і завершується, коли ви закриваєте браузер. Після цього доведеться увійти знову.

Перемикання між акаунтами

Якщо ви користуєтеся кількома обліковими записами Яндекса, ви можете перемикатися між ними, не вводячи логін і пароль:

З імені у шапці сервісу випадає список із трьох акаунтів.

Ви можете вибирати акаунт у Паспорті та на інших сервісах Яндекса, які підтримують цю можливість. Вибраний акаунт вважається основним: з ним ви будете авторизовані на сервісах, які поки не підтримують перемикання.

До списку можна додати не більше 15 облікових записів. Щоб видалити якийсь акаунт зі списку, перемкніться на нього та перейдіть за посиланням Вийти. Поточний акаунт зникне зі списку, і ви автоматично перейдете на наступний.

Примітка. На головній сторінці Яндекса і в результатах пошуку посилання Вихід видаляє зі списку всі акаунти — для продовження роботи потрібно буде авторизуватися заново.

Щоб видалити кілька акаунтів, перейдіть за посиланням Додати користувача і натисніть на Редагувати список.

Чужий комп'ютер

Коли ви просто вводите логін та пароль на сервісі, знову вводити пароль доведеться, лише якщо ви три місяці не приходили на сервіси Яндекса. Це зручно для особистого або домашнього комп'ютера, але небезпечно на комп'ютерах загального користування (наприклад, в інтернет-кафе).

Прапорець Чужий комп'ютер дозволяє авторизуватися лише на кілька годин або до закриття браузера. Навіть якщо ви забудете вийти з акаунту, чужий браузер з часом сам забуде, що ви входили.

Примітка. Не дозволяйте браузеру запам'ятовувати ваш пароль, якщо ви сидите за чужим комп'ютером — хто-небудь може використати ваш обліковий запис, навіть не знаючи пароля.

Щоб убезпечити себе, краще явно виходити з акаунту: натисніть на свій портрет у правому верхньому куті та виберіть пункт Вийти у випадному меню. На деяких сервісах для цього служить посилання Вихід у тому ж правому верхньому куті.

Якщо ви авторизувалися з чужого комп'ютера і забули вийти, перейдіть за посиланням Вийти на всіх комп'ютерах на сторінці персональних даних.

Двофакторна аутентифікація

Навіть хороший пароль у вас можуть підгледіти або вкрасти (наприклад, за допомогою вірусу). Щоб захиститися від цього, ви можете дозволити лише одноразові паролі.

Про те, як користуватися одноразовими паролями і двофакторною аутентифікацією в цілому, читайте у розділі Двофакторна аутентифікація.

впізнавати мене завжди
чужий комп'ютер
запам'ятати мене
як зберегти пароль
не запам'ятовувати
завжди запитував пароль
завжди запитувати пароль
пароль запам'ятати
запам'ятати логін
пароль запам'ятати