Вебмайстер
Яндекс для вебмайстрів
Як Яндекс індексує сайти
Сайт на сторінці результатів пошуку
Сервіс «Яндекс.Вебмайстер»
Налаштування індексування
Вміст сайту
Сайт у результатах пошуку
Безпека сайтів
Сервіси Яндекса на вашому сайті

Мої сайти

Як почати користуватися сервісом Яндекс.Вебмайстер?

У сервісі є дві частини: доступна для всіх і персональна, яка називається «Мої сайти». У загальну частину ви потрапляєте, зайшовши на сторінку webmaster.yandex.ua.

Оскільки в персональній частині доступна інформація про ваш сайт, потрапити в неї можна лише після авторизації. Якщо ви вже зареєстровані на Яндексі, введіть логін і пароль; якщо ні — натисніть на посилання «Зареєструватися» та введіть свої дані. Реєстрація потрібна, щоб ми могли впізнавати вас та оберігати інформацію про ваші сайти від сторонніх.

Як працювати з персональною частиною сервісу:

  1. зайдіть у розділ «Мої сайти»,

  2. додайте сайт або декілька сайтів,

  3. підтвердіть права на керування сайтами, розмістивши на них зазначену інформацію.

Примітка. 

За всіма підтвердженими сайтами вам доступна статистика індексування та інформація про помилки.

Як додати сайт у список моїх сайтів?

  1. Авторизуйтеся на Яндексі (введіть логін і пароль) та ввійдіть у розділ «Мої сайти».

  2. Введіть URL вашого сайту в полі для адреси сайту.

  3. Натисніть на кнопку "Додати".

Сайт буде доданий у список ваших сайтів.

Примітка. 

Якщо доданий сайт ще не проіндексований, то він автоматично буде доданий у чергу на індексування.

Щоб мати можливість переглядати статистику індексування та інформацію про виниклі помилки, вам необхідно підтвердити права на керування доданим сайтом.

Чи впливає додавання сайту у список моїх сайтів на те, як швидко та якісно буде він проіндексований?

Ні, реєстрація сайту в сервісі ніяк не впливає на його індексування.

Чи зможе хтось інший отримати інформацію про мій сайт?

Інформацію про сайт можуть отримати лише ті користувачі, які змогли підтвердити права на керування сайтом. Для підтвердження прав користувач повинен мати можливість змінювати сторінки сайту.

Інформація про всіх користувачів, що підтвердили права на керування сайтом, знаходиться на сторінці «Підтвердження прав на керування сайтом».

Якщо я видалю сайт зі списку моїх сайтів, чи припинить він індексуватися?

Ні, видалення сайту на сторінці «Мої сайти» не призведе до видалення сайту з Яндекса.

Чи може інший користувач бачити інформацію про ті самі сайти?

Інший користувач може бачити інформацію про ваші сайти, якщо він додасть їх у свій акаунт і підтвердить права на керування ними.

Оцініть статтю
Дякуємо за ваш відгук!