Браузер (класичний iнтерфейс)
Рекомендації у браузері

Синхронізація браузера

Синхронізація дозволяє зберігати основні налаштування вашого браузера на спеціальному сервері Яндекса. Зберігаються закладки, паролі, історія, програми, модулі і форми автозаповнення.

Тепер, навіть якщо ваш комп'ютер вийде з ладу, ваші налаштування браузера буде збережено. Також ви можете синхронізувати налаштування вашого браузера на будь-якому комп'ютері.

Про безпеку синхронізації

Уся інформація передається на сервер Яндекса захищеним каналом. При цьому паролі надсилаються лише в зашифрованому вигляді. Доступ до ваших даних на сервері захищено тією ж системою авторизації, що й на інших сервісах Яндекса.

Налаштування синхронізації

При запуску синхронізації вам буде потрібно ввести логін і пароль, які ви використовуєте на Яндексі. Якщо ви ще не зареєстровані на Яндексі, ви можете зробити це під час запуску синхронізації або на сторінці реєстрації або під час першого запуску синхронізації.

У будь-який момент ви можете вимкнути синхронізацію або змінити список налаштувань, які ви хочете синхронізувати.

Порада. Щоб перейти до налаштувань синхронізації швидше, відкрийте нову вкладку і в нижньому правому куті вікна натисніть на кнопку з вашим логіном. У меню, що відкрилося, виберіть потрібну дію.

Увімкнути синхронізацію
  1. Натисніть на кнопку
    [no-highlight[

    У правому верхньому куті вікна браузера

    ]no-highlight]
      Синхронізація.
  2. У вікні Синхронізація введіть ваш логін і пароль на Яндексі.

    Примітка. Якщо ви ще не зареєстровані на Яндексі, у тому ж вікні натисніть на посилання Завести обліковий запис і дотримуйтесь інструкцій.

  3. Натисніть на кнопку Увімкнути синхронізацію.
  4. Перейдіть за посиланням Змінити налаштування і зазначте налаштування, які потрібно синхронізувати.
Вимкнути синхронізацію
Натисніть на кнопку
[no-highlight[

У правому верхньому куті вікна браузера

]no-highlight]
  СинхронізаціяВимкнути.
Показати параметри синхронізації
Натисніть на кнопку
[no-highlight[

У правому верхньому куті вікна браузера

]no-highlight]
  СинхронізаціяПоказати параметри.
Видалити всі синхронізовані дані
  1. Натисніть на кнопку
    [no-highlight[

    У правому верхньому куті вікна браузера

    ]no-highlight]
      СинхронізаціяПоказати параметри.
  2. Натисніть на посилання
    [no-highlight[

    Під опціями блоку Синхронізація

    ]no-highlight]
     видалити.
  3. Підтвердіть видалення всіх даних акаунту із сервера синхронізації.

Якщо ви синхронізуєте браузер із мобільним телефоном, у вас також з'явиться можливість здійснювати Швидкий дзвінок — зв'язуватися за телефоном, побаченим на сайті, не набираючи його номер вручну. Докладніше в розділі Швидкий дзвінок.

Профіль користувача

В особистому профілі користувача відображаються персональні налаштування — зовнішній вигляд браузера, закладки, паролі, історія, встановлені доповнення, програми, форми автозаповнення тощо.

Якщо за вашим комп'ютером працює кілька користувачів, наприклад члени вашої сім'ї або колеги, рекомендуємо вам створити для кожного користувача окремий профіль у браузері. Це дозволить не змішувати ваші персональні налаштування і дані з чужими.

Керування профілями

Усі дії з профілями у браузері виконуються в окремому блоці налаштувань:

  1. Натисніть кнопку
    [no-highlight[

    У правому верхньому куті вікна браузера

    ]no-highlight]
      Налаштування.
  2. У блоці Користувачі ви можете створити новий профіль або видалити існуючий, а також імпортувати у профіль налаштування з інших браузерів.

Щойно у браузері буде створено профіль, його іконка відобразиться у правому верхньому куті вікна. Перемкнутися між профілями можна натиснувши іконку поточного профілю.

Профілі та синхронізація браузера

Для кожного логіна на Яндексі ми рекомендуємо створити окремий профіль у браузері. Інакше в якийсь момент ви можете змішати налаштування і дані кількох профілів, синхронізувавши профіль не з тим логіном.

Якщо ви хочете почати синхронізацію на іншому комп'ютері, переконайтеся, що ви працюєте у своєму профілі браузера (у разі потреби створіть новий профіль) — і лише після цього розпочинайте синхронізацію. Інакше ви можете змішати свої налаштування і дані з даними чужого профілю, активного в цей момент.

синхронізація браузера
синхронізація комп'ютера і планшета
зберігати персональні налаштування на сервері Яндекса